Keystone logo
Bishop Grosseteste University

Bishop Grosseteste University

Bishop Grosseteste University

pengenalan

Mengenai BGU

Di sini di Bishop Grosseteste University (BGU), kami telah mendidik para pelajar di jantung kota Lincoln yang bersejarah selama lebih dari 150 tahun, terletak di sebuah kampus yang indah hijau dan menyenangkan hanya beberapa minit berjalan kaki dari Lincoln Cathedral, Castle dan bandar Rom lama. Kami ditempatkan di kampus satu-satunya, jadi apa sahaja yang anda perlukan adalah dekat, sama ada tutor anda, rakan anda, ceramah anda atau tempat yang anda ingin berehat.

Kami memulakan kehidupan pada tahun 1862 sebagai kolej latihan guru Anglican untuk wanita. Untuk menandakan centenary kami pada tahun 1962, nama kami telah diubah untuk menggabungkan gelaran 'Bishop Grosseteste' semasa, sebagai penghormatan kepada Robert Grosseteste, ahli sains, ahli falsafah, pendidik, dan Uskup Lincoln yang ke-13 belas (jadi dia yang anda perlu terima untuk nama panjang!). Pada tahun 2012, kami mencapai status universiti yang penuh dan tidak menoleh ke belakang sejak itu. Kami telah melihat banyak perkara yang datang dan pergi sejak tahun 1862, tetapi kami tidak pernah berhenti menyediakan pendidikan kelas pertama dan menghidupkan graduan berkaliber tinggi yang keluar ke dunia dan mengubah kehidupan orang ramai menjadi lebih baik.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kami telah mengalami pertumbuhan yang meletup di banyak tempat, kekal sebagai sebuah universiti kecil dan mesra sambil mengembangkan dan mengembangkan portfolio kursus kami ke kawasan baru yang lebih menarik daripada sebelumnya. Kami masih menganggap diri pakar dalam pendidikan - kami telah melakukannya selama lebih dari 150 tahun selepas semua - tetapi kursus pengajaran kami kini duduk bersama pelbagai disiplin lain yang menarik. Pada masa ini, kami mendidik lebih daripada 2,000 pelajar dalam pelbagai subjek - dalam portfolio pelajar kami yang semakin berkembang, laluan latihan guru PGCE tradisional kami, Gelar Yayasan berasaskan pekerjaan, kursus Masters dan juga pengajian Doktor (dan banyak lagi di antara). Kami bangga menjadi masyarakat yang menyokong, sentiasa berusaha memperbaiki kehidupan para pelajar kami.

Kami sangat bangga dengan fakta bahawa sejak 150 tahun yang lalu, komitmen kami untuk pendidikan kelas pertama tetap konsisten. Pelajar kami adalah antara yang paling gembira di UK, yang sangat penting kepada kami. Kami benar-benar mengambil berat tentang pelajar-pelajar kami dan bertujuan untuk menyokong mereka sepanjang pengajian mereka, dari permohonan hingga tamat pengajian. Kehidupan selepas BGU sangat penting dan kami menawarkan pelbagai kaedah sokongan untuk kerjaya masa depan anda sepanjang jalan.

Kampus Indah kami

Kami sangat berbangga dengan kampus kami. Kami telah berada di sini untuk masa yang sangat lama, membangun dan berkembang dengan bandar sekitar kami. Kami sentiasa mencari penambahbaikan untuk memastikan BGU adalah tempat yang sangat baik untuk belajar, hidup, bekerja dan berehat. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kami telah membina dan menghidupkan semula banyak elemen kampus kami untuk memastikan masa pelajar kami dengan kami akan merangsang, menarik, santai dan bermanfaat.

Beberapa bangunan kami bermula dari tahun 1840-an dan masih digunakan hari ini. Kami melengkapkan bangunan-bangunan Victoria yang baik dengan ruang pengajaran dan pembelajaran yang baru, menyediakan campuran yang menarik dari yang lama dan baru, intim dan luas. Perpustakaan moden dan bilik mengajar yang canggih akan memastikan pelajar kita mempunyai kemudahan terbaik untuk masa mereka di sini.

Tetapi, sudah tentu, bahagian akademik perkara hanya satu bahagian belajar untuk ijazah. Pelajar kami juga perlu memastikan bahawa universiti mereka dapat memenuhi keperluan kelaparan, kehausan dan hiburan mereka - semoga dengannya, kami mendapatnya! Dengan tempat di kampus untuk makan, minum, berehat, berjumpa rakan-rakan, bersosial, menonton filem dan senaman terkini, kami pasti dapat mengemas banyak ke dalam kampus kami untuk membuat anda sibuk!

Pengajaran Nilai GOLD kami

Pengajaran kami telah dianugerahkan penarafan tertinggi dalam penilaian Rangka Kerja Pengajaran Kecemerlangan Pengajaran (TEF) yang pertama yang pernah diberikan oleh kerajaan, penarafan yang diberikan hanya kepada 26% daripada universiti di UK. Ini menunjukkan bahawa pelajar kami menerima pendidikan tinggi yang sama di BGU kerana mereka akan di universiti terkemuka lain seperti Cambridge dan Oxford.

Kami sentiasa berusaha untuk memberikan pengajaran dan pembelajaran yang luar biasa di sini di BGU dan sekarang kami mempunyai anugerah untuk membuktikannya. Ini bermakna pelajar yang masuk dapat yakin bahawa datang ke pengajian di BGU akan menyediakan mereka dengan pendidikan yang berkualiti tinggi.

Panel penghakiman mengiktiraf dan menonjolkan kekuatan BGU dalam ketiga-tiga elemen TEF - iaitu kualiti pengajaran, persekitaran pembelajaran dan hasil pelajar. Kenyataan bertulis mereka memuji "pendekatan peribadi dengan sokongan berkualiti tinggi" BGU dan mengulas sokongan cemerlang yang terdapat di BGU yang memastikan "pelajar dari semua latar belakang mencapai hasil yang cemerlang".

Kami sangat bangga dengan pengiktirafan kecemerlangan pengajaran kami, dan akan terus memberikan pendidikan kelas pertama kepada semua pelajar kami.

128604_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Lulusan yang sangat berkemahiran tinggi kami

Tingkat kebolehpasaran graduan kita secara konsisten tinggi. Dalam 8 tahun yang lalu, kami telah mencapai peringkat kebangsaan untuk kebolehpasaran dan melanjutkan pengajian satu tahun selepas tamat pengajian - tidak ada universiti lain di negara ini boleh berbangga! Sudah tentu, kita fikir pelajar kita hebat dari saat mereka tiba di kampus, tetapi kami berhasrat untuk menawarkan sokongan yang banyak seperti yang kita boleh sepanjang masa di sini untuk membantu menjadikannya sebagai pekerjaan yang mungkin.

Kursus kami disesuaikan untuk membantu mempersiapkan para pelajar untuk menjalani tamat pengajian. Ini mungkin melalui peletakan dalam tetapan yang berkaitan dengan bidang mereka, atau melalui masa sokongan one-to-one yang ditawarkan di universiti. Kami juga cuba mengekalkan saiz kelas kami lebih kecil, untuk membolehkan pengalaman pembelajaran yang lebih peribadi.

Kami juga menawarkan peluang kepada para pelajar untuk mengambil bahagian dalam Anugerah Kesejahteraan kami, yang direka untuk membantu mereka menjadi bersedia sepenuhnya untuk persekitaran kerja pada masa mereka lulus, memperoleh pengalaman berharga di sepanjang jalan. Mereka mendapat mata dengan mengambil bahagian dalam pengalaman kerja tambahan, kerja sukarela, sambilan dan kerja bercuti, menghadiri bengkel dan kuliah anugerah pekerjaan yang berkaitan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti di kampus.

Pelajar Selamat kami

Di sini di BGU, para pelajar kami adalah antara yang paling bahagia di UK, dan mereka suka belajar di sini - dibuktikan oleh fakta bahawa kami mempunyai rating yang konsisten tinggi untuk kepuasan pelajar dalam Kajian Pelajar Nasional. Kami fikir terdapat beberapa sebab mengapa pelajar kami sangat gembira. Ia boleh turun ke kemudahan yang sangat baik di sini di kampus, sokongan yang mereka terima dari sebelum mereka mula belajar di sini, atau fakta bahawa mereka terus menerima sokongan itu sehingga tamat pengajian dan seterusnya!

Di sini, di kampus, kami mempunyai pelbagai kemudahan, mulai dari pawagam, kafe dan gim kami yang tersendiri hingga ke kemudahan canggih yang khusus, seperti makmal Arkeologi baru dan Hab perniagaan ( belum lagi teater kami, Makmal Prestasi Manusia dan lebih banyak lagi). Pelajar kami menikmati penggunaan sepenuhnya kemudahan ini sepanjang pembelajaran mereka di sini dengan kami dan kami sentiasa berusaha untuk memperbaiki kampus kami dan apa yang kami tawarkan.

Kami benar-benar mengambil berat tentang pelajar kami, jadi kami bertujuan untuk menyokong mereka semua melalui pengajian mereka, dari permohonan hingga tamat pengajian. Kehidupan selepas BGU sangat penting dan kami menawarkan pelbagai kaedah sokongan untuk kerjaya masa depan anda sepanjang jalan.

Masa depan kita

Kami sedang berani, memperluas cakrawala kami dan mencari kehidupan yang lebih baik untuk semua pelajar kami. Strategi Universiti kami yang paling terkini menggariskan bagaimana kami berhasrat untuk menyampaikan portfolio kursus yang bukan hanya menarik kepada pelajar tetapi juga melengkapkan mereka sepenuhnya untuk dunia kerja atau kajian lanjut. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kami telah membina penambahan baru ke kampus kami (contohnya ruang pengajaran yang fleksibel yang baru di Dewan Constance Stewart) dan membangunkan satu kursus kursus baru (Kaunseling, Sosiologi, Kesihatan

128617_rsz_javier-trueba-iqpr1xkf5f0-unsplash.jpg

Visi kami

Bishop Grosseteste University berkomitmen untuk menjadi pemimpin dalam pembelajaran, memberi inspirasi kepada kecemerlangan, dan memperkayakan kehidupan para pelajar dan kakitangannya serta komuniti yang dikerjakannya.

Misi kita

Diilhamkan oleh gereja Universiti England yang mendasari misi kami adalah untuk:

  • Excel dalam pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan
  • Dayakan semua pelajar untuk mencapai standard yang paling tinggi dalam bidang pengajian yang mereka pilih
  • Memberi peluang memperkayakan kehidupan untuk pelajar kami
  • Mengenali aspirasi dan pencapaian dan memberi peluang untuk pembangunan diri
  • Foster etos di mana individu dihargai dan kepelbagaian dirayakan
  • Membangunkan perkongsian produktif untuk memperluas dan memperdalam sumbangan luar kami di peringkat serantau, di peringkat nasional dan di peringkat antarabangsa

Lokasi

  • Lincoln

    Longdales Road Lincoln Lincolnshire LN1 3DY, , Lincoln

Soalan