Keystone logo
© Jonathan Cohen
Binghamton University, State University of New York

Binghamton University, State University of New York

Binghamton University, State University of New York

pengenalan

Binghamton University, State University of New York (SUNY), ialah universiti awam #1 di New York dan #52 di AS, (Forbes, 2023) dan secara konsisten disenaraikan sebagai nilai terbaik dalam kalangan 50 universiti awam terbaik negara (Berita AS & Laporan Dunia). Dengan 18,000 pelajar siswazah dan sarjana muda, enam sekolah, dan 130+ program akademik, Binghamton menggabungkan suasana institusi bersaiz sederhana dengan sumber universiti penyelidikan yang besar. Terdapat beberapa program kepujian eksklusif dan peluang penyelidikan untuk pelajar dalam setiap jurusan. Binghamton terletak di New York di kampus yang terletak di bukit-bukau yang indah namun hanya beberapa jam dari pusat bandar utama seperti New York City, Boston dan Toronto.

Enam komuniti kediaman kami adalah tempat anda akan tinggal dan berkawan dalam komuniti mini yang menyokong dan kukuh dalam Universiti yang lebih besar. Setiap komuniti mempunyai dewan makan, personaliti dan tradisinya sendiri. Bandar Binghamton terletak dalam jarak pemanduan yang singkat dan pelajar boleh menaiki bas secara percuma untuk menikmati banyak restoran tempatan, sukan profesional serta seni dan hiburan. Binghamton memastikan pelajar kami kekal selamat. Semua pintu dewan kediaman dikunci 24 jam, memerlukan akses kad kunci; terdapat kehadiran polis di kampus dan sistem komunikasi kecemasan.

Dengan 21 pasukan Bahagian I NCAA, banyak kelab sukan dan pasukan intramural, serta 450+ organisasi dan kelab yang diterajui pelajar, sentiasa ada sesuatu untuk dilakukan! Pusat pembangunan kerjaya yang memenangi anugerah memberikan pelajar Binghamton kelebihan yang ketara apabila mereka menamatkan pengajian. Lebih daripada 1,800 majikan merekrut pelajar Binghamton setiap tahun termasuk Microsoft, Google, IBM, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Disney, Tata, Samsung dan banyak lagi.
Kami pergi ke atas dan seterusnya bersama-sama. Pakar psikologi atau ekonomi, ahli biologi atau jurutera, anda akan menjadi segala-galanya kecuali biasa, dan graduan bersedia untuk menghadapi cabaran hari esok dan membuat perubahan positif di dunia.

Universiti Binghamton ialah universiti awam terulung.

Kami mempunyai budaya akademik yang ketat, kolaboratif dan inovatif dengan berani. Kampus kami menunjukkan jenis pengalaman universiti awam yang terbaik: pelajar yang sangat pelbagai, kehidupan sosial yang aktif dan penglibatan yang mendalam dalam komuniti. Setiap pelajar kami, seperti anda, membawa visi dan set bakat tertentu untuk mencipta perspektif yang unik. Mereka adalah peneroka dan inovator; mereka tidak sabar-sabar untuk cabaran dan sanggup menyingsing lengan baju mereka.

Ijazah yang akan membawa anda ke tempat!

Binghamton mempunyai salah satu kadar kelulusan 4 tahun terbaik (73%) di Amerika Syarikat dan yang terbaik di kalangan sekolah SUNY. Itu bermakna penjimatan! Dengan menamatkan pengajian dalam masa 4 dan bukannya 5 tahun, anda akan menjimatkan sekurang-kurangnya $30,000!

Pentauliahan

 • Suruhanjaya Pengajian Tinggi Negara Tengah (MSCHE)
 • Sekolah dan program profesional kami semuanya diakreditasi sepenuhnya oleh organisasi akreditasi profesional mereka.

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  Akreditasi

  Akreditasi AACSB

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Binghamton

   4400 Vestal Parkway East Binghamton, NY, 13902, Binghamton

   Soalan