Keystone logo
BFSU Solbridge International School of Business

BFSU Solbridge International School of Business

BFSU Solbridge International School of Business

pengenalan

BFSU-SolBridge

Sekolah Perniagaan BFSU-SolBridge didirikan sejajar dengan visi untuk mewujudkan program pendidikan perniagaan yang progresif dan sangat bersepadu yang menggabungkan model pengajaran perniagaan antarabangsa dengan pemahaman mendalam tentang ekonomi China. Kampus yang terletak di Universiti Pengajian Asing Beijing (BFSU), di ibukota China, menyediakan persekitaran yang sempurna untuk program yang dinamik ini, memberi tumpuan kepada perniagaan Cina dan hubungan mereka yang berkembang dengan negara barat dan negara lain. Ia dijalankan oleh Sekolah Perniagaan Antarabangsa (IBS) BFSU.

BFSU-SolBridge International School of Business menawarkan pelajar kombinasi subjek yang paling penting dan unik, menangani kebimbangan perniagaan China kontemporari, budaya Cina, nilai-nilai Asia dan amalan dan pengurusan perniagaan Barat dan Amerika yang maju. Pelajar digalakkan untuk mengembangkan diri mereka menjadi pemimpin perniagaan etika yang bertanggungjawab, yang menyelesaikan isu-isu korporat yang bertentangan dengan asas praktikal dan teori yang kuat dan kepekaan budaya.

Semua pengajaran dan perbincangan kelas mengenai isu-isu perniagaan kontemporari dilakukan dalam Bahasa Inggeris, menggambarkan pengetahuan dan pengalaman luas fakulti antarabangsa kami. Di samping itu, satu model pembelajaran interaktif dan diterapkan diikuti untuk memberikan pelajar pengalaman praktikal berharga dalam dunia korporat.

Bahasa Cina membentuk sebahagian daripada kurikulum untuk membantu lebih baik mempersiapkan pelajar untuk memahami budaya dan ekonomi tempatan dan memanfaatkan peluang kerja dan peluang pekerjaan di dalam dan di luar negara.

Perutusan Dekan

Sejajar dengan visi antarabangsa Universiti Pengajian Asing Beijing, yang telah lama dipegang sejak didirikannya hampir 70 tahun yang lalu, kami dengan bangga bergabung dengan Sekolah Perniagaan Solbridge International yang bersungguh-sungguh di Universiti Woosong, Korea untuk menubuhkan Sekolah Antarabangsa BFSU-SolBridge perniagaan, tawaran pendidikan yang unik untuk pelajar yang ingin memainkan peranan utama dalam penguasaan global ekonomi China yang semakin dekat.

BFSU-SolBridge diposisikan dengan baik, baik dari segi geografi dan sejarah, untuk menawarkan pelajar peluang utama untuk melibatkan diri dalam ekonomi yang paling menjanjikan di dunia, sementara pada masa yang sama memperoleh pendidikan perniagaan bertaraf dunia dari para pemimpin dalam komuniti perniagaan antarabangsa.

China telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan rizab mata wang yang luas, mencatatkan lebihan perdagangan dan belanjawan, dan pelaburan langsung asing yang menjadikannya iri hati dunia. Untuk mengekalkan kadar pertumbuhan yang kuat ini, China menyeru pemikiran muda yang cerdas untuk menyertai kejayaan dan melangkau sempadan untuk membina kerjaya dengan kemungkinan antarabangsa yang tidak terbatas.

Di BFSU-SolBridge, pelajar dari seluruh dunia berkumpul untuk berkongsi budaya, bahasa, dan kastam masing-masing dalam persekitaran berbahasa Inggeris dan memajukan diri mereka sebagai warganegara global dan pemimpin perniagaan antarabangsa.

Saya berbesar hati untuk berpeluang memimpin BFSU-SolBridge International School of Business dalam masa-masa yang menarik dan berusaha untuk meneruskan usaha kami untuk membangunkan persekitaran pendidikan perniagaan yang inovatif, progresif dan sangat bersepadu untuk pemimpin masa depan yang bertanggungjawab.

Selamat datang ke BFSU-SolBridge!

PENGUASA Long, Ph.D., Profesor

Presiden Universiti Pengajian Asing Beijing

Hubungi

BFSU SolBridge-International School of Business

Universiti Pengajian Asing Beijing

Bilik 905, Bangunan Antarabangsa, Universiti Pengajian Asing Beijing

No. 19 North Xisanhuan Avenue, Daerah Haidian, Beijing, 100089, China

Telefon: 86 (0) 10 8881 6563/8881 6763

E-mel: [email protected]

Lokasi

  • Beijing

    Haidian District, Beijing, , Beijing

Soalan