Keystone logo
bbw Italy | Venice

bbw Italy | Venice

bbw Italy | Venice

pengenalan

Masa depan anda adalah masa kini kami.

Sebagai sebahagian daripada pengembangan antarabangsanya, bbw Hochschule, dengan cawangan di India dan China, membuka cawangan Itali di Venice dengan nama bbw Italy.

bbw Hochschule adalah universiti swasta yang diiktiraf secara sah dan diperakui oleh Kementerian Pendidikan Jerman dengan sarjana dan sarjana yang sah di seluruh Eropah; syarikat multinasional utama hadir di dewan pengarah dan sebagai sebahagian daripada jawatankuasa ilmiah untuk mengarahkan kandungan kursus ke arah tuntutan pasaran buruh semasa dan masa depan, dan sebagai rangkaian penempatan untuk magang yang merupakan sebahagian daripada program pengajian.

bbw Hochschule memulakan aktivitinya di Berlin pada tahun 2007 dengan matlamat untuk menjadi rakan akademik yang kuat untuk ekonomi Berlin dan Brandenburg. bbw telah berkembang pesat dengan mereka bentuk kursus untuk memenuhi keperluan perniagaan tempatan. Dalam tempoh sepuluh tahun sahaja ia telah menjadi universiti swasta terbesar di rantau ini. Pertumbuhan ini telah didorong oleh komitmen yang tidak berbelah bagi untuk pembangunan akademik pelajar kami.

Beberapa rakan dewan: Siemens, Bombardier Transportation, Daimler, Holiday inn, Tui Cruise Otis, Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade, asr Allianz, DB Engineering Consulting, DB Mobility Logistics.

Campuran latihan praktikal dan teori bbw telah menyaksikan lebih daripada 10,000 pelajar memulakan kerjaya mereka dengan satu set kemahiran yang membolehkan mereka memulakan kerja dengan segera sebagai pakar akademik dan pengurus. Kami berbangga dengan setiap graduan dan terus berusaha untuk melatih mereka dengan cara yang terbaik untuk mempersiapkan mereka untuk menghadapi masalah dan cabaran yang menanti mereka dalam pasaran pekerjaan yang semakin antarabangsa. Kaedah utama kami melakukan ini adalah dengan menghubungkan dan bekerjasama dalam penyelidikan dan pertukaran projek akademik dengan universiti terkemuka di seluruh dunia. Tumpuan ini telah menyaksikan bbw memperluas kehadirannya di luar wilayah Berlin dan Brandenburg melalui kerjasama antarabangsa dan pakatan strategik dengan institusi di Itali, Asia, Afrika, dan Rusia - sambil mengembangkan hubungan yang lebih erat dengan rakan perniagaan di Kesatuan Eropah.

bbw Itali menawarkan pelbagai kursus peringkat berdasarkan permintaan semasa dan masa depan pasaran buruh, dengan fokus khusus pada aspek praktikal proses perniagaan dan pada magang di syarikat yang merupakan sebahagian daripada rangkaian Hochschule bbw antarabangsa.

Ijazah yang dikeluarkan di Berlin, diiktiraf secara sah di peringkat Eropah, menurut Konvensyen Bologna 1999 yang ditandatangani oleh Deklarasi Bersama Menteri-Menteri Pengajian Tinggi Eropah.

Kursus pengajian ini dirancang khusus untuk melatih pemikiran antarabangsa dan mewujudkan peluang untuk bekerja di luar negara dalam rangkaian perniagaan bbw Hochschule.

Kursus diajar dalam Bahasa Inggeris.

Pelajaran Jerman akan menjadi sebahagian daripada beberapa program pengajian untuk meningkatkan daya saing pelajar masa depan dan untuk membolehkan mereka berintegrasi dengan lebih baik semasa mereka tinggal di Jerman semasa peringkat akhir ijazah sarjana muda dan semasa magang antarabangsa mereka.

Sebagai tambahan kepada modul pengajian, akan ada satu atau dua latihan magang wajib, bergantung pada kursus ijazah yang dipilih, yang berlangsung sekurang-kurangnya dua belas minggu, dengan tidak kurang dari 450 jam kerja.

Semua modul latihan merangkumi 25% e-pembelajaran. Peratusan ini boleh meningkat sementara hingga 100% bergantung kepada keadaan semasa yang berkaitan dengan Covid-19.

Perangkaan

Tinjauan Siswazah 2019: 70% graduan telah pun mendapat pekerjaan pada masa mereka menamatkan pengajian atau sedang dalam proses melakukannya. 97% bekerja dalam tempoh setahun selepas tamat pengajian.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Lokasi

  • Venice

   Fondamenta Zattere Ai Saloni 18/M 30123, , Venice

   Soalan