Keystone logo
Bastyr University

Bastyr University

Bastyr University

pengenalan

Sejak penubuhannya pada tahun 1978, Bastyr University telah menjadi perintis dalam perubatan semula jadi berasaskan sains. Pengasas Les Griffith, ND; William A. Mitchell, Jr., ND; dan Joseph E. Pizzorno, Jr., ND; bersama-sama dengan Sheila Quinn, yang dinamakan sekolah selepas guru kesayangan mereka dan menyatakan Seattle doktor naturopathic Dr. John Bastyr. Dengan hanya $ 200 dalam kos permulaan semasa permulaan yang rendah mereka, pengasas dicipta visi untuk sekolah kesihatan semulajadi bertauliah yang kini diiktiraf sebagai seni kesihatan terkemuka dan sains universiti di dunia.

Presiden Pengasas Emeritus Dr. Pizzorno menyaksikan Universiti melalui beberapa pertumbuhan penting sepanjang 22 tahun berkhidmat dalam perkhidmatan, termasuk langkah untuk kampus 51 ekar semasa di Kenmore, Washington, untuk menampung badan pelajar yang semakin meningkat. (Lihat Timeline Sejarah.) Walaupun sekolah bermula sebagai sebuah kolej perubatan naturopathic, Bastyr University kini menawarkan lebih daripada 20 program ijazah dan sijil. Melalui asas yang berasaskan sains itu, Universiti telah menjadi penerima beberapa geran penyelidikan berjuta-juta dolar dari National Institutes of Health.

Pada September 2012, Universiti berkembang lagi, membuka Bastyr Universiti California di San Diego, mengalu-alukan lebih daripada 50 pelajar Doktor sulungnya kelas Naturopathic Medicine. sekolah pertama dan hanya bertauliah California perubatan naturopathic juga menawarkan Sarjana Sains Pemakanan untuk Kesihatan dan merancang untuk menambah program-program kesihatan yang lebih semula jadi pada masa akan datang.

Visi Kami

Sebagai pusat akademik yang terkemuka di dunia untuk memajukan dan mengintegrasikan pengetahuan dalam seni kesihatan semula jadi dan sains, Bastyr Universiti akan mengubah kesihatan dan kesejahteraan masyarakat manusia.

Misi Kita

Kami mendidik pemimpin masa depan dalam bidang seni kesihatan semulajadi dan sains. Menghormati kuasa penyembuhan semula jadi dan mengiktiraf bahawa badan, minda dan semangat intrinsik tidak boleh dipisahkan, kita model pendekatan bersepadu untuk pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan klinikal.

Tema-tema teras

Pencapaian akademik Penyelidikan dalam Kesenian Kesihatan Asli dan Sains Latihan Klinikal dan Kesihatan Komuniti Integrasi antara disiplin

Lokasi

  • Kenmore

    14500 Juanita Drive N.E. Kenmore, WA 98028-4966, , Kenmore

Soalan