Keystone logo
Bard College Berlin

Bard College Berlin

Bard College Berlin

pengenalan

Mengenai Bard College Berlin

Bard College Berlin adalah universiti Jerman-Amerika yang terakreditasi yang menawarkan pendidikan intensif, lintas disiplin dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial. Badan pelajar sangat antarabangsa dan pelbagai dari segi latar belakang geografi, budaya, kelas, dan ekonomi dan bertemu dengan fakulti dalam seminar kecil yang diajar dalam bahasa Inggeris. Penekanan pada pemikiran kritis, cita-cita intelektual, kreativiti, dan hubungan antara kehidupan di dalam dan di luar kelas adalah ciri asas. Pelajar yang layak boleh memperoleh ijazah BA Amerika dan Jerman.

119436_GermanClass_IrinaStelea.jpg

Dengan mengemukakan "pertanyaan besar" yang telah bergema dari waktu ke waktu, dan dengan memberi individu muda kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan menjawabnya dalam dialog dan dengan merujuk kepada cabaran semasa, Bard College Berlin membolehkan peribadi berkembang dan mempersiapkan pelajarnya untuk menyumbang ke masa depan global yang dikongsi bersama.

Terletak di pusat politik, ekonomi, dan artistik Eropah di mana dasar-dasar ekonomi global dan langkah-langkah mengenai migrasi dan keselamatan diperdebatkan dan diuji, dan di mana seni menemukan ekspresi mereka yang paling bervariasi dan eksperimental, Bard College Berlin berada dalam kedudukan unik untuk menawarkan pelajar memberi pendedahan langsung kepada perkembangan politik, sosial, dan budaya semasa melalui seminar dan aktiviti yang berakar di bandar. Program magang memberi peluang untuk memperoleh pengalaman kerja dalam berbagai bidang, seperti seni, hak asasi manusia, penerbitan, perancangan bandar, permulaan teknologi, dan pendidikan.

Fokus Bard dua kali ini dari kajian khusus mengenai warisan intelektual yang relevan secara berterusan, dan penerapan idea dalam "kehidupan sebenar" melalui penerokaan tempatan, praktik seni, perbahasan awam, dan program penglibatan sivik, telah menyiapkan Bard College Berlin alumni / ae untuk kreatif penyelesaian masalah dan kolaborasi yang berjaya di sektor awam dan swasta di peringkat tempatan, nasional, dan antarabangsa. Hasilnya, mereka dapat melanjutkan karier dalam bidang seperti hubungan antarabangsa, dasar awam, pendidikan, kewartawanan, dan seni serta pengajian siswazah di universiti terkenal di dunia.

Misi Pendidikan

Bard College Berlin ditubuhkan dengan tujuan mengembalikan pengajaran seminar kumpulan kecil dan pendidikan sarjana antara disiplin dalam seni liberal ke tahap tertinggi dalam konteks universiti Eropah di mana ia pertama kali bermula. Program dua darjah yang Bard College Berlin tawarkan didasarkan pada prinsip bahawa kajian khusus dalam disiplin individu harus dilanjutkan berdasarkan pengetahuan luas dan menyeluruh mengenai tradisi intelektual dan perdebatan, karya, dan transformasi utama yang menghidupkannya. Keturunan akademik 'pemikiran sosial', yang berakar di Jerman pasca perang dan di Amerika Syarikat, berkomitmen untuk mengkaji inovasi utama kehidupan dan budaya manusia dalam kerangka penentuan sosial dan politik mereka. Bard College Berlin dalam sejarah intelektual secara langsung mencerminkan komitmen ini, tetapi ini juga merupakan ideal program untuk keseluruhannya.

119438_Screenshot_1.png

Kemanusiaan, Kesenian, dan Pemikiran Sosial

Gelar BA dalam bidang Kemanusiaan, Kesenian, dan Pemikiran Sosial Bard College Berlin meneroka bidang utama bidang kemanusiaan (falsafah, sastera, kajian filem, teori politik, sejarah seni) berkenaan dengan perkembangan antara disiplin mereka. Ijazah merangkumi peluang untuk menghubungkan seni berlatih (seni teater dan studio) dengan teori falsafah seni, dan mempertimbangkan hubungan sejarah umum antara pengetahuan, kerajinan, dan disiplin pakar.

Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial

Bard College BerlinBA dalam Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial memberikan latihan dalam sains sosial yang didasarkan pada sejarah perubahan budaya manusia dan refleksi. Kaedah dan model asas ekonomi kontemporari dipelajari dalam dialog dengan pergerakan sejarah intelektual, dan berkaitan dengan teori politik, dan model fungsi sosial.

Penglibatan Sivik

Sesuai dengan kepercayaan Kolej dalam menyediakan pendidikan yang berpengetahuan, kreatif dan terlibat, kajian sains sosial melibatkan peluang untuk bekerja dalam seni berlatih, mengikuti projek estetika dan juga membina sosial. Pelajar di semua program Bard College Berlin didorong dan disokong dalam menjalankan magang dan keterlibatan sivik. Kolej ini bertujuan untuk memastikan bahawa pendidikan seni liberal memupuk kewarganegaraan yang aktif dan produktif.

119437_Campus_InasaBibic.jpg

Sejarah Pentauliahan

Bard College Berlin: Universiti Seni Liberal diakreditasi secara institusi di peringkat kebangsaan di Jerman oleh Wissenschaftsrat pada 20 Januari 2017.

Kolej ini pertama kali mendapat pengiktirafan negara dari Jabatan Senat Berlin untuk Pendidikan, Belia, dan Sains (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) sesuai dengan sek. 123, para. 1 Akta Pendidikan Tinggi Negeri Persekutuan Berlin (Berliner Hochschulgesetz - BerlHG) pada tahun 2011.

Akreditasi program untuk BA dalam Kemanusiaan, Seni dan Pemikiran Sosial telah diberikan oleh badan akreditasi ACQUIN pada Musim Gugur 2013. Pada tahun 2015, BA dalam Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial mendapat akreditasi dari ACQUIN.

Bard College diakreditasi melalui Middle States Commission on Higher Education (USA) dan memberikan ijazah BA kepada pelajar yang menyelesaikan BA Bard College Berlin dalam bidang Kemanusiaan, Seni dan Pemikiran Sosial atau BA dalam Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial di bawah kuasa yang diberikan oleh Lembaga Pendidikan Negeri New York.

Lokasi

  • Berlin

    Platanenstrasse 24, 13156, Berlin

Soalan