Keystone logo
© Eva Dang
Backstage Academy

Backstage Academy

Backstage Academy

pengenalan

Backstage Academy menyediakan latihan yang terbaik untuk industri acara langsung yang berkembang dengan pautan industri yang hebat dan akses kepada kemudahan pengeluaran untuk pengajaran dan pembelajaran.

Ditubuhkan pada bulan Julai 2009, kami telah dengan cepat memperoleh reputasi sebagai pusat kecemerlangan latihan di belakang pentas, yang mengkhususkan diri dalam kursus ijazah, kursus jangka pendek dan program latihan yg pesan lebih dahulu untuk pelajar muda, profesional ditubuhkan dan kumpulan masyarakat.

Kami berpusat di Wakefield, West Yorkshire, dalam pengeluaran yang dibina kompleks latihan arena yang terbesar di Eropah, LS-Live, yang mengira Jay Z, The Stone Roses, Dizzee Rascal, Lady Gaga, Robbie Williams, BBC, ITV dan Monster tenaga di kalangan pelanggan.

Sebagai sebuah organisasi yang dibiayai secara persendirian, kita merapatkan jurang antara industri dan pendidikan, bekerja rapat dengan profesional terkemuka untuk bertindak balas dengan cepat kepada kekurangan kemahiran semasa dan menulis program latihan selaras dengan permintaan khusus.

Kami menyediakan, up-to-tarikh latihan yang berkaitan supaya pelajar ijazah mendapatkan rasa sebenar untuk apa yang hidup adalah seperti dalam industri hiburan di belakang pentas, dengan memberi tumpuan kepada pekerjaan.

graduan kami telah pergi untuk mendapat pekerjaan dengan pelancongan dunia Jay Z, Sukan Olimpik Musim Sejuk, yang Mumford & Sons pelancongan, tapak pejabat Glastonbury, Leeds Festival, LS-Live, Alton Towers, Events Well Gembira dan Teater Kejadian.

timthumb

Industri kami

Terdapat pelbagai jenis kerjaya dalam sektor acara secara langsung, dari Pengurus Lawatan, Pengarah Kreatif dan Artist Perhubungan, untuk Lampu Programmer, Juruteknik Venue dan Jurutera Bunyi, hanya untuk menamakan beberapa. Setiap peristiwa, sama ada ia adalah satu pengeluaran music gig, pertunjukan fesyen, acara sukan, acara korporat, festival atau teater, memerlukan satu pasukan yang terlibat dalam kerjasama, dengan menggunakan pelbagai set kemahiran mereka untuk menghasilkan hasil akhir yang berjaya. Untuk meletakkan ia ke dalam perspektif, Bon Jovi 'Because We Can' dunia pelancongan diperbadankan 250,000 tan elemen pengeluaran di lima peringkat touring, 200 kakitangan, enam buah bas pelancongan dan lebih 80 trak yang memudahkan Eropah, tarikh lawatan Amerika dan Australia. Acara Sektor Britain (persidangan, pameran, pameran perdagangan, hospitaliti dan acara sukan) menjana melebihi £ 33 bilion setiap tahun, dengan ramalan bahawa ini akan meningkat kepada £ 40 bilion pada tahun 2020. Sumber: Britain untuk Majlis Sektor aktiviti mencipta kerjaya yang menarik, untuk tua dan muda, lelaki dan perempuan, mahir dan kurang mahir, merentasi semua budaya. Ia memaksimumkan pelbagai bakat kreatif, teknikal dan peribadi untuk menghasilkan aktiviti inspirasi dan mengubah dunia. Sumber: 'Peristiwa yang HEBAT Britain' yang akan dikeluarkan oleh Lawatan Business & Peristiwa Perkongsian (BVEP), March 2014 'Sebagai sebuah industri, peristiwa membawa kepada penyediaan lebih 530,000 (sepenuh masa setara) pekerjaan dari tahap perantisan ke atas ... yang paling penting, aspirasi industri untuk berkembang sebanyak £ 12bn pada tahun 2020 menyokong agenda pertumbuhan bagi UK. Source: Semua Parti Parlimen Group UK Event Industri Siasatan Laporan ke dalam 'Daya Saing Antarabangsa UK Events Industri' MEI-OGOS 2013

ourfacilities

Kemudahan kami

Backstage Academy mempunyai beberapa kemudahan yang terbaik di negara ini untuk latihan kerjaya di belakang pentas. Berpusat di Taman Pengeluaran di Wakefield, rumah perniagaan termasuk Litestructures, Peringkat Brilliant, Perry Scenic Creative, LS-Live arena latihan kompleks, dan KB Events, pelajar mendapat manfaat daripada akses kepada negeri-of-the-art ruang studio, mengadakan jabatan sewa, menetapkan pembinaan kemudahan dan ruang pembelajaran yang sebenar.

Rehearsal Arena

Salah satu perkara yang membuatkan kita begitu unik adalah link kami dengan arena raptai LS-Live di ibu pejabat kami, yang kita gunakan untuk sesi latihan praktikal hands-on. Ia adalah satu ruang yang dibina khas dan sangat fleksibel yang yang biasanya digunakan untuk latihan persembahan touring, pucuk filem, pelancaran produk, ujian membina dan acara.

32m panjang dengan 42m studio luas mempunyai kapasiti bumbung 128 tan dari rasuk penipuan tinggi 18.2m kemuncak, 1200A (3 fasa) kuasa, dan empat ruang loading, bermakna ia boleh menampung apa-apa pengeluaran besar-besaran. The Studio boleh digunakan untuk latihan penipuan, amali lampu, peringkat membina dan sesi praktikal yang lain. Pelajar juga boleh diberi peluang untuk berbuat pengalaman kerja pada produksi yang datang ke Studio.

Adalah sukar untuk membayangkan betapa luas kemudahan Studio adalah di sini, jadi dinasihatkan datang pada salah satu daripada Hari Terbuka kami untuk melihat bulat jika anda sedang mempertimbangkan datang ke sini untuk belajar!

Spesifikasi

 • Kawasan: 1641 m persegi (17.664 kaki persegi)
 • Panjang: 42m (138ft)
 • Lebar: 39m (128ft)
 • tinggi:
  • 16.5m (54ft) Untuk sisi daripada gantri
  • 18.2m (60 kaki) ketinggian Rigging rasuk
  • 19.8m (65 kaki) Ketinggian maksimum bekerja
 • Gantry: 128 kapasiti bumbung Tonne
 • Kuasa: 1200A (3 fasa)
 • Flooring: R-Tek 5mm dovetail saling jubin

Park pengeluaran

Park pengeluaran adalah pra-pengeluaran dan acara langsung pusat yang lengkap untuk UK, dan rumah ke kampus utama Backstage Academy, yang ia berkongsi dengan gabungan kepelbagaian acara langsung perniagaan termasuk Perry Scenic kreatif, Peringkat Brilliant, Litestructures dan LS-Live.

Terdapat lima studio latihan di lokasi membawa pelbagai lawatan bertaraf dunia dan pengeluaran ke taman, termasuk: Muse, Take That, Florence dan Mesin dan Foo Fighters.

Park pengeluaran menyediakan real persekitaran benar-benar unik, peristiwa hidup untuk pelajar manakala mereka menamatkan pengajian mereka di Backstage Academy.

Semua kemudahan yang boleh disewa untuk persidangan, acara dan pihak. Sila hubungi LS-Live untuk maklumat lanjut: 01977 659888 atau e-mel [email protected] atau untuk mengetahui lebih lanjut lawati laman web Park pengeluaran.

Unity Works

Baru-baru ini dipulihkan, Gred II disenaraikan tempat muzik secara langsung, Unity Works di Wakefield dibuka pada bulan September 2014 dan adalah asas untuk ijazah BA Pengeluaran Visual kami, serta menyediakan persekitaran pengajaran untuk kursus ijazah kami yang lain.

Unity Works termasuk:

 • Tempat makan di 600 tempat duduk (800 berdiri)
 • 100 tempat duduk bilik majlis
 • berteknologi tinggi Makmal Komputer dengan stesen kerja Z400 HP, dengan Adobe Creative Cloud, Autodesk, AutoCAD, 3ds Max, d3 dan WYSIWYG
 • Lima ruang bilik darjah yang fleksibel ruang praktikal untuk meneroka visualisations dan teknologi
 • stesen kerja 4k

teknologi Suites

Dilampirkan kepada arena kemudahan moden Backstage Academy, termasuk Apple MacBook Pro suite IT berdasarkan menjalankan pelbagai program standard industri, visualisasi d3 penuh dan edit suite termasuk unjuran HD dan bunyi sekeliling, sistem unjuran stereoskopik 3D dan pelbagai kelas dan ruang seminar untuk menampung kerja-kerja akademik dan praktikal.

suite teknologi kami telah perisian berikut dipasang

 • Photoshop
 • Tools Pro
 • Potongan akhir
 • Adobe Creative Suite
 • WYSIWYG
 • Suite Autodesk
 • d3
 • Isadora
 • Vectorworks
 • penglihatan ESP

Bilik darjah dan Seminar Spaces

Kami mempunyai pelbagai ruang kelas dan seminar moden untuk menampung kedua-dua kerja-kerja akademik dan praktikal.

Ruang bengkel

Kami mempunyai beberapa ruang yang fleksibel yang boleh digunakan untuk pelbagai berbeza kreatif, bengkel amali. Kebanyakan dilengkapi dengan bekalan kuasa 3 fasa, penyaman udara dan tirai blackout.

Demonstrasi produk

Kita tidak hanya mengajar anda tentang pelbagai produk dan teknologi yang berkaitan dengan industri acara langsung; kita menunjukkan apa yang mereka boleh lakukan juga.

Kami mempunyai pelbagai ruang yang boleh digunakan untuk demonstrasi produk, membolehkan anda untuk melihat teknologi dalam tindakan menutup dan juga mempunyai pergi sendiri.

Lokasi

 • Wakefield

  Production Park Unit 5 Langthwaite Road South Kirkby , WF9 3AP, Wakefield

 • Wakefield

  Westgate Wakefield West Yorkshire, WF1 1EP, Wakefield

  Soalan