Keystone logo
Ho Chi Minh City University of Technology

Ho Chi Minh City University of Technology

Ho Chi Minh City University of Technology

pengenalan

Ho Chi Minh City University of Technology – Universiti Kebangsaan Vietnam Ho Chi Minh City ( HCMUT-VNUHCM ), ditubuhkan pada tahun 1957, ialah universiti milik kerajaan dan komprehensif di Vietnam.

Universiti ini telah diiktiraf sebagai pusat terkemuka akademi, penyelidikan saintifik, dan pemindahan teknologi di Vietnam.

Ho Chi Minh City University of Technology (HCMUT) ialah universiti pertama dan satu-satunya di Vietnam yang mencapai Akreditasi daripada HCERES (Eropah) & AUN-QA (ASEAN) pada masa yang sama .

Untuk akreditasi program, HCMUT ialah universiti pertama di Vietnam yang mencapai ABET (Lembaga Akreditasi untuk Kejuruteraan dan Pensijilan Teknologi, Amerika Syarikat) dalam dua jurusan: Sains Komputer dan Kejuruteraan Komputer . Kami juga mencapai AUN – QA (Jaminan Kualiti dalam Pensijilan Rangkaian Universiti ASEAN) dalam 9 jurusan : Kejuruteraan Telekomunikasi, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Pembuatan, Pentadbiran Perniagaan, Kejuruteraan Sistem Perindustrian, Kejuruteraan Kawalan Automatik dan Kejuruteraan Elektrik-Elektronik.

PROGRAM STUDI KAJIAN

Ho Chi Minh City University of Technology (HCMUT) menyediakan program pengajian dari peringkat Sarjana Muda hingga Ph.D. peringkat dalam pelbagai jurusan: Kejuruteraan Petroleum, Kejuruteraan Kimia, Pengurusan Perindustrian, Teknologi Maklumat, Kejuruteraan Mekanikal dan Mekatronik, Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Pengangkutan, Teknologi dan Pengurusan Alam Sekitar, dsb.

Bagi pelajar antarabangsa, HCMUT menawarkan program pengajian ijazah sarjana muda & ijazah sarjana yang bahasa pengantarnya adalah bahasa Inggeris.

CONNECTIONS WORLDWIDE

HCMUT bekerjasama dengan universiti berprestij di seluruh dunia, seperti Universiti Monash (Australia), Universiti Queensland (Australia), Universiti Adelaide (Australia), Universiti Teknologi Sydney (Australia), Universiti Macquarie (Australia), Universiti Griffith (Australia). ), Universiti Australia Selatan (Australia), Universiti Deakin (Australia), Universiti Wollongong (Australia), Universiti Otago (New Zealand), Universiti Auckland (New Zealand), Universiti Teknologi Nagaoka (Jepun).

Oleh itu, pelajar mempunyai peluang untuk berpindah ke universiti rakan kongsi kami untuk ijazah Sarjana Muda yang dianugerahkan oleh universiti rakan kongsi dan pertukaran untuk program akademik atau kebudayaan dalam maksimum 02 semester.

SELAMAT DATANG DI HCMUT!

Butiran kenalan:
E-mel: [email protected]WhatsApp Nombor: 84 8 9916 9961Facebook: fb.com/bachkhoa.hcmut

Kedudukan

Dalam ranking terkini 400 universiti di Asia mengikut Kedudukan QS, kami berada di kedudukan ke-167 iaitu 5 kedudukan lebih tinggi daripada tahun sebelumnya, yang bermakna HCMUT adalah antara 170 Universiti Terbaik di Asia .

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Ho Chi Minh City

    Ho Chi Minh City University of Technology 268 Ly Thuong Kiet Str., Ward 14, Dist. 10, , Ho Chi Minh City

Soalan