Keystone logo
American University Of Technology

American University Of Technology

American University Of Technology

pengenalan

University Mission

Misi AUT adalah untuk memberi, TEKNOLOGI-RICH, USAHAWAN, pengalaman persekitaran pembelajaran universiti inovatif yang menghasilkan CIVICALLY ACTIVE dan graduan MARKET-READY.

Sejarah Universiti

American University of Technology (AUT) diasaskan oleh Puan Ghada Hinain pada tahun 1998 di Fidar - Halat, Lebanon sebagai bukan untuk keuntungan, institusi pengajian tinggi swasta dan memperoleh perintah presiden yang 2143 pada Januari 2000.

AUT kini mempunyai tiga kampus tambahan di Tripoli, Tirus dan Akkar. Program Tripoli luar kampus mula beroperasi pada tahun 2002.

AUT menawarkan 27 jurusan di peringkat ijazah (Sarjana Muda) dan enam program siswazah (sarjana) di bawah tiga fakulti: Pentadbiran Perniagaan, Sains Gunaan dan Seni dan Kemanusiaan. Dengan lebih 3000 alumni dan kira-kira 1500 pelajar semasa dan 90 sepenuh masa dan separuh masa pengajar dan 65 pekerja kakitangan, AUT telah berjaya memberikan setiap pelajarnya perhatian peribadi, pendidikan berkualiti, dan pendedahan antarabangsa yang meningkatkan dengan ketara prospek kerjaya graduannya.

Akreditasi

AUT memperoleh status universiti penuh pada 18 Januari, 2008 oleh dekri 8465 dengan kedua-dua sarjana muda dan ijazah sarjana program yang diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi di Lubnan. sekarang AUT adalah ahli AACSB International (Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan) dan ABET (Lembaga Akreditasi Kejuruteraan dan Teknologi) badan akreditasi antarabangsa.

Kebudayaan dan Warisan

AUT Mengambil berat untuk BUDAYA DAN WARISAN Objektif utama projek AUT ini untuk Hari Warisan Kebangsaan 2015 adalah kempen kesedaran untuk kepentingan HERITAGE AS MODAL BUDAYA menggunakan teknologi inovatif yang berbeza untuk menyediakan pengunjung dengan maklumat yang lebih kreatif dan tepat mengenai tapak warisan budaya.

  • Zaman gangsa
  • Phoenician
  • Parsi
  • Tempoh Rom
  • Tempoh Crusaider

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Lebanon Online

    Byblos Highway, Fidar - Halat, Lebanon , , Lebanon Online

Soalan