Keystone logo
AUM American University of Malta

AUM American University of Malta

AUM American University of Malta

pengenalan

137230_16x4.5UniImage1-WithText.jpg

Kenapa AUM?

Universiti Amerika Malta (AUM) ialah universiti gaya Amerika yang didedikasikan untuk pendidikan tinggi dan penyelidikan untuk komuniti antarabangsa pada standard tertinggi. Program ijazah, aktiviti penyelidikan, dan perkhidmatan kepada masyarakat mengubah kehidupan dan berkhidmat kepada masyarakat dengan mendidik warganegara yang beretika, mencipta pengetahuan, dan meletakkan pengetahuan untuk berfungsi dalam persekitaran global.

AUM mendidik badan pelajar yang pelbagai untuk menjadi warga global yang bertanggungjawab secara etika, pemikir kritis dan pemimpin masa depan dalam persekitaran pembelajaran yang mencabar dari segi akademik. Ia sentiasa berusaha untuk berinovasi dan meningkatkan kualiti dalam pengajaran, penyelidikan, perkhidmatan awam dan pembangunan ekonomi.

Cara AUM menyampaikan program ijazah membentuk blok binaan penting dalam asas identitinya. Setiap program membimbing pelajar untuk membina pengetahuan mereka dari bawah dan menstruktur pengetahuan dengan cara yang koheren dan mantap. Ia membawa pelajar sepanjang jalan daripada prinsip asas kepada amalan praktikal dengan teknologi industri terkini yang berkaitan dengan bidang mereka.

Mengapa Belajar di Malta?

Terletak di tengah-tengah Mediterranean, antara Eropah dan Afrika Utara, Malta ialah negara anggota terkecil Kesatuan Eropah. Terkenal dengan sejarah 7,000 tahun dan 300 hari cahaya matahari, Malta telah muncul sebagai salah satu kisah kejayaan yang paling luar biasa di Zon Euro. Diiktiraf kerana sikapnya yang pro-perniagaan, infrastruktur yang canggih dan kos yang sederhana untuk menjalankan perniagaan, ia telah menjadi negara pilihan untuk usahawan yang berfikiran pertumbuhan dan syarikat multinasional.

137231_16x4.5Imej Pelajar3.jpg

Akreditasi

Universiti Amerika Malta (AUM) menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua dunia dari segi piawaian akademik dan akreditasi. Semua program direka oleh lembaga fakulti profesional supaya mematuhi piawaian Pendidikan Amerika di peringkat pengajian tinggi. Setiap ijazah telah menerima akreditasi, berikutan penelitian oleh Suruhanjaya Kebangsaan untuk Pendidikan Lanjutan dan Tinggi (NCFHE) Malta. Sebaliknya, ini bermakna semua ijazah yang ditawarkan di AUM juga diiktiraf sepenuhnya di seluruh Eropah dan seterusnya. Cara kami menyampaikan program ijazah kami membentuk asas penting identiti kami di AUM. Pendidikan gaya Amerika digabungkan dengan persekitaran Eropah dan badan pelajar pelbagai budaya menyediakan persekitaran yang sempurna dan nilai tambah untuk pembelajaran anda.

Program Kami

Program Sarjana Muda

Sama ada anda ingin menubuhkan permulaan yang inovatif dan berjaya dari segi kewangan, mereka bentuk permainan video generasi akan datang atau merancang reka letak bandar futuristik, anda telah datang ke tempat yang betul.

Kami menawarkan 10 program sarjana muda:

 • BS dalam Pentadbiran Perniagaan
 • BS dalam Perniagaan dan Kewangan
 • BS dalam Perakaunan
 • BS dalam Pembangunan Permainan
 • BS dalam Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi
 • BS dalam Kejuruteraan Industri
 • BS dalam Kejuruteraan Mekanikal
 • BS dalam Kejuruteraan Awam
 • BA dalam Reka Bentuk Grafik dan Animasi
 • BA dalam Bahasa dan Budaya Cina

Program Siswazah

Pilih daripada tiga program siswazah kami dalam bidang Perniagaan dan Kejuruteraan. Kurikulum menangani pelbagai isu kontemporari dan mendesak, dengan teori dan amalan yang mendapat perhatian yang sama. Diawasi oleh fakulti berpengalaman dari universiti terkemuka di seluruh dunia, program ini memenuhi piawaian antarabangsa tertinggi.

Kami menawarkan tiga program siswazah:

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • MS dalam Pengurusan Kejuruteraan
 • MS dalam Keselamatan Siber

Program Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik

Program EAP di American University of Malta direka untuk membantu pelajar yang memenuhi semua keperluan untuk kemasukan kecuali untuk kecekapan bahasa dan perlu meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris mereka untuk memulakan program ijazah mereka. Program ini akan membantu pelajar meningkatkan kemahiran mereka dalam Mendengar, Bertutur, Membaca dan Menulis untuk membantu mereka berjaya sebaik sahaja mereka memulakan ijazah mereka.

137232_16x4.5Imej Pelajar2.jpg

biasiswa

Biasiswa Malta dan EU

AUM menawarkan biasiswa penuh kepada pemohon sarjana muda yang merupakan warganegara Malta atau EU yang menetap di Malta selama 5 tahun yang lalu. Pemohon mesti melengkapkan permohonan kemasukan mereka untuk dipertimbangkan.

Kehidupan Pelajar di AUM

Jangan hanya pergi ke uni— manfaatkan sepenuhnya. Di AUM, kami menggalakkan pelajar kami mengambil bahagian dalam senarai panjang aktiviti tajaan universiti. Daripada lawatan pantai ke ekspedisi kebudayaan seluruh pulau, kami berdedikasi untuk memastikan pelajar kami mempunyai banyak peluang untuk berseronok. Matlamat kami untuk bukan sahaja mempunyai pengalaman bilik darjah yang positif tetapi juga mempunyai banyak peluang untuk membina persahabatan yang berpanjangan.

Kampus kami

AUM terletak di Bormla, juga dikenali sebagai Cospicua, salah satu daripada Three Cities yang ikonik di Malta. Kawasan ini kaya dengan budaya, sejarah yang pelbagai dan restoran serta kafe di tepi pantai yang indah. Kampus kami, pada asalnya direka oleh William Scamp, telah digunakan semasa Perang Dunia II sebagai pangkalan tentera laut British. Dibom hebat dalam tempoh ini, bangunan itu ditinggalkan dalam runtuhan selama bertahun-tahun. Proses pemulihan termasuk usaha untuk mengekalkan pemeliharaan bersejarah artifak di dalam bangunan.

137233_16x4.5Imej Pelajar1.jpg

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Cospicua

  Cospicua, Malta

Soalan