Keystone logo
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)

pengenalan

Mengenai APIIT

Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik menawarkan pelbagai program yang direka untuk menghasilkan graduan yang sangat berpengalaman, dengan menyediakan pelajar kami dengan pengalaman akademik bertaraf antarabangsa yang rapat dengan keperluan industri. Sebagai ahli integrasi Kumpulan Pendidikan APIIT - yang merangkumi Universiti Teknologi Asia Pasifik

Program APIIT ditawarkan bersama dengan rakan kongsi antarabangsa kami yang berlanjutan, Staffordshire University, United Kingdom. Di bawah perjanjian kerjasama yang diluluskan ini, APIIT menyampaikan gelar Universiti Staffordshire menggunakan kurikulum yang sama dan mematuhi proses peningkatan mutu pengajaran, pembelajaran dan penilaian yang sama seperti di UK, dengan tujuan memastikan kesesuaian pengalaman pelajar dan piawaian akademik.

Industri Kreatif di Malaysia dan Wilayah sedang menuju ke arah Universiti Staffordshire University @ APIIT dalam bidang Inovasi Reka Bentuk

Sesungguhnya, sistem pengajaran APIIT menghasilkan graduan yang memupuk komitmen Staffordshire untuk menghasilkan The Staffordshire Graduate - graduan yang memiliki kemahiran utama untuk pekerjaan, perusahaan dan keusahawanan - dan keupayaan untuk menonjol dalam pasaran pekerjaan. Sebagai pelajar APIIT yang belajar di gelanggang Universiti Staffordshire, pelajar kami lebih banyak daripada hanya pemahaman tentang subjek mereka tetapi akan meninggalkan dengan satu set sifat yang calon majikan tidak hanya mencari tetapi akan menghargai dan menghormati. Pada masa yang sama, program Yayasan dan Diploma sendiri APIIT juga dijamin secara luaran oleh Universiti Staffordshire, yang memastikan pelajar mendapat kelayakan yang diukur secara antarabangsa dan juga memastikan perkembangan yang berjaya ke tahap pilihan mereka.

Pendekatan ini dalam menyediakan pendidikan bertaraf antarabangsa juga melangkaui sempadan Malaysia dan ditiru secara beransur-ansur dalam keluarga kampus cawangan APIIT yang beroperasi di Sri Lanka dan India. Antara Institusi Status MSC pertama di Malaysia, APIIT juga telah mencapai rekod pencapaian yang kukuh dalam penyelidikan, pembangunan dan pengkomersialan, memenangi lebih daripada 50 anugerah Malaysia dan antarabangsa setakat ini untuk inovasi, produk dan projek pelajar. Sebagai pengiktirafan tumpuannya terhadap kualiti pendidikan, APIIT Education Group menerima Anugerah Kecemerlangan Perdana Menteri pada tahun 2011, serta Anugerah Kualiti Eksport dari Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Malaysia.

Program akademik APIIT telah diluluskan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dan kelayakan tersebut sepenuhnya atau diperakui oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

Kenapa Kajian di Kuala Lumpur, Malaysia

Ada sesuatu untuk semua orang

Kuala Lumpur (KL) telah lama menjadi pilihan destinasi pengajian untuk pelajar dari Indonesia, China, India, Pakistan, Asia Tengah, Eropah, Timur Tengah, Maladewa, Afrika, dan negara-negara di rantau Asia Tenggara. Sebagai tambahan kepada negara Malaysia yang indah, penduduknya yang pelbagai dan keadaan stabil, pelbagai kursus yang kami tawarkan - dari IT dan teknologi kepada bioteknologi dan media - memberikan peluang pembelajaran sepanjang hayat untuk semua pelajar kami.

Piawaian akademik yang tinggi dan pengiktirafan antarabangsa

Pendidikan adalah pelaburan, jadi anda ingin memastikan anda mendapat kelayakan yang baik dan tahap pembelajaran yang tinggi. Selama bertahun-tahun, kami telah menyesuaikan diri dengan kaedah dan kemudahan pengajaran moden tanpa membuang nilai-nilai pendekatan pembelajaran tradisional. Anda boleh yakin bahawa anda akan menerima kelayakan pendidikan yang mempunyai standard dan pengiktirafan antarabangsa. Kelayakan ini boleh dipindah milik dan diiktiraf oleh universiti lain termasuk UK dan Australia. Sudah tentu, matlamat utama kami adalah bahawa kelayakan dan kajian anda boleh dipindah milik dan dihargai dalam tenaga kerja.

Anda akan meningkatkan Bahasa Inggeris anda

Malaysia menawarkan peluang besar untuk belajar dan menguasai bahasa baru. Kepelbagaian dan kepelbagaian budaya kami terdiri daripada penutur bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, Mandarin, dialek Cina, Tamil, dan sebilangan besar orang lain. Anda akan bertemu dan belajar dengan pelajar dari seluruh rantau ini, memberikan anda peluang untuk bercakap dan mengamalkan bahasa baru. Majoriti pelajar berbahasa Inggeris, dan kelas kami semua dijalankan dalam bahasa Inggeris. Anda juga boleh mengambil kelas bahasa Inggeris tambahan sebelum anda memulakan pengajian peringkat ijazah.

Pilihan yang berpatutan

Jumlah kos belajar dan tinggal di Malaysia pada umumnya lebih rendah daripada kebanyakan negara yang menawarkan program pengajian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan berkualiti.

Pusat untuk teknologi dan multimedia

Koridor Raya Multimedia Kerajaan Malaysia (MSC) dilancarkan pada tahun 1996 untuk menggerakkan negara ke era maklumat melalui satu siri inisiatif atau aplikasi utama termasuk Kerajaan Elektronik, Sekolah Pintar, Telemedicine, Penyelidikan Malaysia juga menjadi rekod dalam sejarah seni bina dari yang lama hingga yang baru. Datang dan lihat salah satu menara konkrit tertinggi di dunia! Berdiri pada 421 meter, Menara Kuala Lumpur dibina oleh firma tempatan untuk bertindak sebagai menara telekomunikasi dan penyiaran. Selain seni bina yang rumit, anda juga boleh menaiki salah satu dari empat lif ekspres ke puncak dan mengagumi pemandangan dari Dek Pemerhatian. Berdiri di atas langit Kuala Lumpur, Menara Berkembar Petronas 452 meter adalah monumen kebangsaan dan ikon kebanggaan negara. Bangunan 88 tingkat yang menarik dan keluli tahan karat adalah pembangunan bersepadu dengan komersil, runcit, hotel, konvensyen, kemudahan hiburan dan harta kediaman.

Mudah diakses

Malaysia mudah dicapai dengan penerbangan dari seluruh dunia. Ia juga boleh diakses melalui laut dan tanah dari negara-negara jiran seperti Indonesia, Singapura, dan Thailand. Lapangan Terbang Antarabangsa KL, KLIA, adalah persekitaran lapangan terbang yang sederhana dengan tarikan teknologi tinggi. Ia adalah satu hos lapangan terbang yang sibuk dan mengendalikan penerbangan yang berlepas dan tanah dari seluruh dunia. Jika anda seorang peminat perlumbaan kereta, anda akan gembira mengetahui bahawa Track Track Formula Satu terletak berhampiran lapangan terbang di mana Perlumbaan Formula Satu diadakan pada bulan Mac setiap tahun. Lintasan itu juga berfungsi untuk aktiviti motosikal dan perlumbaan sepanjang tahun.

Mengalami kepelbagaian budaya

Anda akan menemui gabungan hebat tamadun tertua di Asia - Melayu, Cina, India, dengan sambutan perayaan, adat istiadat, tradisi dan pelbagai masakan pelbagai budaya. Makan di Malaysia adalah petualangan untuk pencinta makanan. Terdapat pelbagai jenis - dari makanan Melayu pedas, pelbagai makanan Cina, masakan eksotik dari India, masakan barat, hingga makanan Nyonya dan Portugis. Nikmati hidangan Malaysia yang popular seperti sate, nasi lemak, rendang, roti canai, murtabak, laksa dan nasi ayam. Rantaian makanan segera antarabangsa juga banyak terdapat di bandar-bandar. Rakyat Malaysia merayakan pelbagai cuti dan perayaan - Deepavali atau Festival Cahaya, Hari Raya, Tahun Baru Cina, Krismas, Hari Kebangsaan atau Hari Kemerdekaan, Festival Kek Lantern dan Moon, hanya untuk menamakan beberapa.

Iklim dan cuaca yang sederhana

Malaysia mempunyai iklim tropika dan lembap dengan suhu purata 29 ° C sepanjang tahun, dan sejuk di kawasan tanah tinggi. Secara geografi, ia dimandikan dengan matahari tropika yang hangat, dengan 3,000 kilometer pantai, rangkaian resort bukit yang sejuk, hutan hujan tertua di dunia, dan gunung tertinggi di Asia Tenggara. Iklim yang cerah dan tropika memastikan bahawa kebanyakan sukan dan aktiviti dapat dinikmati sepanjang tahun.

Aktiviti sukan dan pengembaraan

Banyak sukan dimainkan di Malaysia. Antara yang popular ialah bola sepak, badminton, hoki, tenis dan skuasy. Kegemaran lain adalah berbasikal, kriket, boling, golf, ragbi, tenis meja, bola keranjang dan perlumbaan grand prix. Jika anda suka pengembaraan semula jadi, anda akan berseronok! Dengan pantai yang panjang dan pulau-pulau luar pesisir, anda boleh melakukan ski air, meluncur angin, snorkeling dan menyelam di pulau-pulau dan taman-taman marin, juga berkanu, arung jeram, safari sungai dan pelayaran bersama dengan sistem sungai yang besar. Bukan itu sahaja. Gua meneroka, pendakian gunung, memandu di luar jalan, berbasikal gunung, trekking hutan, menunggang jejak, selam skuba, memancing, memerhati burung dan melancarkan paragliding juga merupakan antara aktiviti popular di Malaysia.

Lokasi

  • Kuala Lumpur

    Jalan Teknologi 5, Taman Teknologi Malaysia, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Soalan