Keystone logo
Arsom Silp Institute of Art (Sataban Arsom Silp)

Arsom Silp Institute of Art (Sataban Arsom Silp)

Arsom Silp Institute of Art (Sataban Arsom Silp)

pengenalan

Arsom Silp Institute of the Arts adalah produk dari pengalaman 10 tahun yang dicapai dari menguruskan Roong-Aroon School. Ini bertujuan untuk menawarkan tempat pendidikan alternatif kepada orang Thai.

Setelah menyedari bahawa kaedah pengajaran dan pembelajaran berasaskan mata pelajaran Thailand mengasingkan pelajar dari persekitaran dan masyarakat mereka, pengasas Institut Seni Arsom Silp memutuskan untuk menggabungkan seni secara sama, pendekatan pedagogi akademik untuk pendekatan kebijaksanaan Thailand untuk memupuk pengalaman pembelajaran berpotensi tertinggi.

Dengan objektif yang jelas untuk menggabungkan mata pelajaran akademik dan pengalaman hidup, para pengajar, yang pakar dalam bidangnya, memantau dan membantu para pelajar dalam suasana yang santai dan mesra.

Institut Seni Arsom Silp disebut sebagai "Arsom Silp" (Asram of Arts) ditubuhkan sebagai organisasi nirlaba. Institut ini, beroperasi di bawah naungan Yayasan Sekolah Roong-Aroon, Yayasan San-Sang-Aroon, dan Yayasan Yamaluddin. Ketiga yayasan tersebut menyediakan sebahagian dana permulaannya, dan membolehkan Institut memperoleh dan mengekalkan kakitangannya, dan sebidang tanah. Pada bulan Oktober 2006, para pengasas dianugerahkan izin dari Suruhanjaya Pengajian Tinggi untuk menubuhkan sebuah institusi pendidikan tinggi swasta.

Lokasi

  • Bang Khun Thian

    ซอย อนามัยงามเจริญ 25,399, 10150, Bang Khun Thian

    Soalan