Keystone logo
Apollon Hochschule

Apollon Hochschule

Apollon Hochschule

pengenalan

Sejak asasnya pada musim gugur tahun 2005, Apollon Hochschule of Health Sciences yang diiktiraf oleh negara telah mengkhususkan diri dalam program pembelajaran jarak jauh ( kursus Sarjana Muda , Sarjana dan Sijil ) untuk sektor penjagaan kesihatan. Universiti yang memenangi anugerah, yang berpusat di Bremen, adalah sebahagian daripada Kumpulan Klett berprestasi tinggi, yang juga termasuk Euro-FH . Universiti muda berpuas hati dengan pelbagai anugerah seperti "Fernhochschule" dan "Kursus Jarak Tahun 2014".

Lebih daripada 400 graduan Sarjana dan Sarjana telah diterima pakai setakat ini, dan bilangannya semakin meningkat. Pada masa ini kira-kira 2,500 pelajar mendaftar di Fernhochschule . Pendidikan orang dewasa penting bagi kami! Apollon Hochschule menawarkan bukan sahaja program ijazah lengkap, tetapi juga kursus pendidikan individu dalam bentuk kursus sijil kami. Terdapat sembilan program sarjana dan induk dan 31 kursus sijil , yang diawasi oleh tiga fakulti yang berlainan. Kami dengan senang hati akan memberikan anda maklumat terperinci mengenai tawaran kami dan proses permohonan.

Di Apollon Hochschule , anda boleh melayakkan diri dengan cara kontemporari dan akademik: Gabungan bahan pembelajaran masa dan tempat yang terbukti membolehkan anda memulakan pembelajaran jarak jauh yang fleksibel di samping kerja dan juga belajar tanpa diploma sekolah tinggi. Oleh itu, tidak perlu seperti universiti lain untuk menghadiri setiap kuliah kerana kita hanya mempunyai beberapa kuliah bersemuka. Titik permulaan untuk asas itu adalah keperluan mendesak industri untuk pengurus kesihatan akademik.

FIBAA diiktiraf

Dengan universiti, anda mempunyai akses ke pusat kecekapan untuk industri kesihatan, yang disifatkan oleh pemindahan berterusan pengetahuan dari penyelidikan ke industri. FIBAA telah mengkaji dan mengesahkan kualiti program pengajian: Hampir semua program ijazah Sarjana dan Sarjana di Apollon Hochschule adalah FIBAA yang diakreditasi. Prosedur akreditasi yang berjaya adalah bukti kualiti dan tentu menunjukkan bahawa tahap akademik, kaitan profesional dan penerimaan pasaran kursus diberikan.

Kolej anda sebagai pilihan yang sangat baik untuk pendidikan dewasa

Hakikat bahawa anda tidak salah dengan belajar di Apollon Hochschule akan menunjukkan kepada anda bukan sahaja pengiktirafan negeri program ijazah dan kemasukan oleh Pejabat Pusat Belajar Jarak Jauh Negeri (ZFU), tetapi juga banyak anugerah:

Menurut portal FernstudiumCheck.de, universiti itu kini menjadi universiti paling popular di Jerman buat kali ketiga berturut-turut. Untuk tujuan ini, program Sarjana Muda Kejururawatan Program dalam pengundian awam telah dipilih oleh Forum DistancE-Learning sebagai "Kursus Jarak Tahun 2014". Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, universiti itu sendiri, para pelajar dan tutornya telah dihormati beberapa kali untuk pencapaian mereka. Antaranya ialah Katrin Scherer, yang mendapat penghormatan pada tahun 2010 dengan tajuk "Pelajar Jarak Jauh Tahun" oleh forum industri DistancE-Learning untuk pencapaiannya.

Pada musim bunga tahun 2013, Fernhochschule gembira menerima tiga anugerah. Pertama, ia memenangi anugerah kajian DistancE-Learning dalam kategori "Tahun Penerbitan" untuk buku "Fernstudium multimedia dan mudah alih" oleh Andrea Feddersen, yang diterbitkan oleh APOLLON University Press. Sebaliknya, Prof. Dr. med. Viviane Scherenberg, dekan Apollon Hochschule , mengundi "Tutor Terbaik". Di samping itu, para pelajar Apollon Hochschule dianugerahkan Anugerah Pemasaran Unikosmos.

Oleh itu, kami berulang kali mengesahkan bahawa konsep pembelajaran kami sesuai dengan kebanyakan pelajar kami yang bekerja dan kami sebagai Apollon Hochschule di landasan yang betul dalam bidang pendidikan dewasa. Pemilihan acara kami sangat besar dan kami berharap dapat mencari kursus yang tepat untuk anda atau kursus pendidikan lanjut!

Lokasi

  • Germany Online

    Germany Online, Jerman

Soalan