Keystone logo
Anglo-American University

Anglo-American University

Anglo-American University

pengenalan

Anglo-American University ialah universiti moden yang dibina berdasarkan tradisi yang kaya dan pengalaman 30+ tahun. Kelas kami purata 15 pelajar memastikan anda memupuk interaksi rapat dengan rakan sebaya dan profesor anda. Anda akan menjalin hubungan ini dalam Istana Thurn-Taxis, tempat dengan sejarah yang kaya sejak abad XVII yang menyediakan suasana yang memberi inspirasi di tengah-tengah bandar Prague yang menakjubkan.

Di AAU kami menyediakan pengalaman yang bermakna dan memperkaya kehidupan untuk komuniti kami yang terbuka dan inklusif. Majoriti ijazah kami diakreditasi di AS dan EU yang menyediakan peluang kepada graduan kami untuk mencari kerjaya dan kehidupan yang berjaya di seluruh dunia. Dengan pelajar dari lebih 80 negara hadir di kampus dan perkongsian dengan lebih 40 universiti di seluruh dunia, pembelajaran tidak terhad kepada bilik darjah, malah pengalaman AAU benar-benar holistik.

Anglo-American University menawarkan pelbagai program sarjana muda dan siswazah di lima Sekolah Pengajian. Kami menawarkan kursus dalam pelbagai disiplin akademik, diajar oleh fakulti yang pelbagai dan antarabangsa. Pengajar kami bertujuan untuk bukan sahaja mendidik tetapi juga memberi inspirasi dengan menggalakkan pelajar mencabar pemahaman semasa mereka tentang dunia.

Tawaran akademik

Universiti kami dibahagikan kepada 5 Sekolah yang berbeza:

Pusat Pengajian Pentadbiran Perniagaan (PBS)

Pusat Pengajian Hubungan Antarabangsa & Diplomasi (IRD)

Pusat Pengajian Kemanusiaan & Sains Sosial (SHSS)

Pusat Pengajian Kewartawanan, Media dan Seni Visual (SJMVA)

Sekolah Undang-undang John H. Carey II (JHCSL)

Sekolah kami menawarkan 20+ penumpuan merentas 13 program. Anda boleh memilih program yang paling sesuai dengan minat anda dan merasai erti belajar dengan rakan sebaya dari lebih 80+ negara berbeza di tengah-tengah Eropah. Kebanyakan program kami mendapat akreditasi berganda yang memberikan anda ijazah Amerika dan Eropah yang diiktiraf di peringkat global.

Akreditasi WSCUC

AAU diakreditasi oleh Kolej Senior WASC dan Suruhanjaya Universiti (WSCUC), salah satu daripada enam persatuan akreditasi serantau rasmi di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS. WSCUC mengiktiraf hampir 200 universiti, termasuk universiti berprestij seperti Universiti California Berkeley, Universiti Stanford, Institut Teknologi California, Universiti California Los Angeles, Universiti California Selatan dan Universiti Chapman. Di samping itu, WSCUC telah mengiktiraf dua belas universiti asing terpilih, termasuk AAU - satu-satunya universiti di Eropah untuk menerima akreditasi berprestij ini. Ini bermakna graduan kami menerima ijazah universiti yang diiktiraf di seluruh dunia sebagai memenuhi piawaian akademik yang ketat yang mengetuai universiti di Amerika Syarikat adalah tertakluk.

Pentauliahan Lain

Sebagai tambahan kepada akreditasi AS kami, kebanyakan program AAU diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan, Belia dan Sukan Republik Czech atau yang ditawarkan dengan kerjasama rakan-rakan antarabangsa kami. Program MBA AAU, yang ditawarkan dengan kerjasama Chapman University di California, diiktiraf secara global oleh Persatuan untuk Advance Sekolah-sekolah Perniagaan AACSB), standard emas akreditasi sekolah perniagaan. Sijil Pengajian Tinggi AAU dalam Undang-undang Bersama (CertHE Common Law), serta program LLB dan LLM kami ditawarkan dengan kerjasama University of London, yang juga memberikan status Pusat Berdaftar pada Sekolah John H. Carey II AAU Undang-undang, dengan itu memberikan pengiktirafan formal mengenai kualiti arahan undang-undang yang ditawarkan di AAU.

Keperluan Visa

Untuk maklumat visa sila ikuti pautan.

Biasiswa dan Pembiayaan

Jumpa kami!

Sertai salah satu rumah terbuka maya kami.

Akreditasi

Akreditasi AACSB

Lokasi

  • Prague

    Anglo-American University, Letenská 5, 118 00 , Prague

    Soalan