Keystone logo
Academie Charpentier

Academie Charpentier

Academie Charpentier

pengenalan

Kenapa pilih Akademi Charpentier?

Kerana Akademi Charpentier adalah selama lebih dari 70 tahun Ecole Private of Arts Applied yang melatih pereka dalaman dan pengarah artistik. Setia kepada nilai-nilai asal usulnya, kreativiti, kemanusiaan, zaman kegemilangan dan menikmati jejak artistik yang sangat kuat, ia telah memelihara saiz manusia.

Pewaris sejak tahun 1958 dari Académie de la Grande Chaumière, yang merupakan pusat kebebasan kreatif dan eksperimen plastik, beliau meneruskan kerja-kerja penyelidikannya dalam dunia seni yang diterapkan, digalakkan oleh arah baru yang kini berusaha untuk menguatkan asas-asas sekolah semasa menjadi sebahagian daripada kemodenan.

Memilih Akademi Charpentier ialah:

untuk belajar di salah satu sekolah swasta terbaik seni diterapkan terima kasih kepada pengiktirafan oleh Suruhanjaya Pensijilan Kebangsaan Pengiktirafan Profesional darjah arsitek dalaman dan pengarah seni di tingkat I,
bekerja di bengkel bersaiz manusia dan diiringi secara individu oleh guru yang semua profesional dalam disiplin mereka,
untuk membuka dunia kerja melalui bengkel, pertandingan, perkongsian, persidangan dan latihan wajib, menyempurnakan lukisan dan teknik mendalam dengan menyertai bengkel La Grande Chaumière (model langsung),
mendapat manfaat daripada falsafah sekolah berdasarkan wahyu identiti seni dan grafik sendiri,
untuk pergi semester ke luar negara melalui program Erasmus (Itali, Sepanyol, Bulgaria, Jerman, dll)
dan menikmati rangkaian lebih daripada 12,000 alumni.

Tranmautritam / Peksel

116300_pexels-photo-285814.jpeg

Projek penubuhan dan pedagogi, untuk menemani profesional masa depan

Hubungan antara pemerolehan kemahiran, kreativiti dan realiti perdagangan

Perhatian yang diberikan kepada setiap pelajar

Cabaran integrasi profesional dalam konteks di mana model, teknik dan perdagangan sentiasa berubah, adalah untuk membangunkan setiap pelajar visi dunia, fakulti penyesuaian, peralatan kritikal, sifat analisisnya. Oleh itu, setiap pelajar diiktiraf oleh guru-gurunya dan disertai secara individu, tanpa mengurangkan kepentingan dinamik kumpulan.

Penghubung yang berterusan dengan perdagangan

Penghubungan yang berterusan dengan perdagangan adalah asas pendidikan. Pasukan pedagogi sekolah terdiri daripada para profesional, yang terlibat dalam berita mengenai disiplin yang mereka melatih para pelajar. Mereka juga mewakili hubungan masa depan mereka dengan dunia kerja dan konkrit mengorientasikan pelajar dalam kehidupan mereka. Mempersiapkan mereka, Akademi Charpentier memastikan pelajar mereka mengikuti latihan dalam syarikat atau agensi, mengambil bahagian dalam peperiksaan kompetitif. Seni bina dalaman, Reka bentuk atau Komunikasi Visual dan pameran. Perkongsian dapat menguatkan keperluan ini dan memungkinkan untuk meletakkan projek dalam konteks sebenar.

Transversality

Kaya dalam dua jabatannya, Reka Bentuk Dalaman / Reka Bentuk dan Komunikasi Visual / Reka Bentuk Grafik, Akademi Charpentier menggalakkan pengumpulan kemahiran dan crossover pandangan pada kesempatan projek atau kursus berkongsi. Transversal ini adalah hari ini penting. Sesungguhnya seorang arkitek perlu belajar untuk menyampaikan projeknya, dan pereka grafik mempunyai keperluan untuk belajar bekerja di angkasa.

Pixabay / Peksel

116299_pexels-photo-276267.jpeg

Pembukaan di luar

Latihan dua hala

Subjek yang dikaji, kajian yang dijalankan oleh pelajar disarankan atau dicadangkan berdasarkan data sebenar. Mereka adalah latihan dwi-tujuan, baik "latihan" atau simulasi keadaan konkrit dan bahan didaktik.

Persidangan yang diberikan oleh tokoh-tokoh terkemuka dalam bidang mereka adalah peluang untuk memahami pelbagai penglihatan di dunia sekarang, mendengar pandangan tentang pekerjaan, berfikir dalam kumpulan dan kemudian menulis secara individu.

Acara dan pertandingan

Pedagogi berpaling ke arah masa depan

Pelajar-pelajar kita mengambil bahagian dalam pameran dan pertandingan secara ad hoc atau biasa, yang membolehkan mereka diadili dalam konteks persaingan profesional:

VIA (Promosi Inovasi dalam Perabot), Chaumont International Poster Festival, Minimaousse, Ugitech, Camif, Tropos Procos, Pesta Perdana Premier, Medion / Microsoft competition, Decitre, Steel

Lokasi

  • Île-de-France

    Rue Jules Chaplain,2, 75006, Île-de-France

Program

Institusi juga menawarkan:

Soalan