Keystone logo
​Abkhazian State University

​Abkhazian State University

​Abkhazian State University

pengenalan

Abkhaz State University ditubuhkan berdasarkan Institut Pedagogi Negara Sukhum, yang dibuka pada tahun 1932.

Pensyarah dan pelajar SU secara aktif mengambil bahagian dalam banyak forum ilmiah dan kreatif antarabangsa. Acara serupa diadakan secara berkala di Abkhaz State University. Pelajar dan kuliah (сотрудники) ASU dibenarkan untuk meningkatkan kelayakan mereka, meneruskan pendidikan mereka di Sekolah Siswazah dan Pengajian Doktoral, dan mempertahankan disertasi.

Sejak tahun 2006 ASU mempunyai status Universiti Nasional Autonomi, pengasas Republik Abkhazia. Ini membuka peluang baru untuk pengembangan aktiviti pendidikan dan ilmiah Universiti.

Kegiatan Universiti didasarkan pada prinsip-prinsip pendidikan sejagat dan pengembangan, menjaga hak asasi pendidikan dengan pengenalan aktif teknologi inovatif. Ini bertujuan untuk menggabungkan ASU ke dalam Ruang Pendidikan Dunia, memastikan penyertaan penuhnya dalam program antarabangsa untuk menjalin hubungan dan interaksi langsung dengan institusi penyelidikan dan pendidikan negara asing.

Sehingga kini, di Abkhaz State University, terdapat:

8 Fakulti, Jabatan / Brunch of Arts dan 42 Jabatan, di mana pelbagai bidang sistem latihan dijalankan: Pengajian Prasiswazah, Khas, Siswazah, dan Pascasiswazah;

Lebih daripada 3,000 pelajar, termasuk pelajar antarabangsa;

beberapa Majlis Disertasi;

bidang keutamaan penyelidikan adalah Matematik, Biologi, Ekologi, kitaran Pengajian Abkhaz, Arkeologi, Pedagogi.

Lokasi

  • Sokhumi

    Sokhumi, Afghanistan

    Soalan