Keystone logo

10 Sarjana Muda Program dalam Tenaga Boleh Diperbaharui 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Tenaga
 • Tenaga
 • Tenaga Boleh Diperbaharui
Bidang pengajian
 • Pengajian Tenaga (10)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Tenaga Boleh Diperbaharui

  Ijazah Sarjana Muda dalam bidang tenaga boleh diperbaharui boleh merayu kepada pelajar dengan minat yang mendalam dalam membangunkan dan menyokong sumber dan teknologi yang berkembang pilihan tenaga untuk negara dan masyarakat di seluruh dunia.

  Apa sebenarnya Sarjana Muda Tenaga Diperbaharui? Kursus pengajian adalah program ijazah pos-menengah yang mencipta dan membina atas asas komunikasi, analisis kritikal, matematik dan sains, dengan tumpuan khas kepada teknologi sumber yang boleh diperbaharui. Ini mungkin termasuk bangunan hijau, biofuel dan sistem tenaga alternatif seperti angin dan tenaga solar. Kelas boleh menyediakan pengetahuan praktikal kejuruteraan elektrik dan mekanikal sebagaimana ia terpakai bagi tenaga boleh diperbaharui, dan juga memberi tumpuan kepada komponen tenaga seperti sel bahan api dan tenaga panas bumi.

  Ijazah ini boleh memberi manfaat kepada pelajar yang ingin melanjutkan masa depan dalam tenaga boleh diperbaharui dengan menawarkan pemahaman termodinamik, sejarah tenaga, reka bentuk bangunan yang cekap, reka bentuk sistem kawalan dan banyak lagi. Graduan boleh memasuki lain program ijazah lanjutan sarjana atau dengan latar belakang yang serba boleh dalam tenaga boleh diperbaharui, atau bergerak terus ke dalam industri.

  Tuisyen dan yuran untuk ijazah secara individu yang ditetapkan oleh setiap institusi. Untuk mengetahui kos kursus pengajian, hubungi terus pejabat kemasukan bagi program pilihan anda.

  Terdapat satu dunia peluang terbuka kepada pelajar-pelajar yang berjaya menamatkan pengajian dengan ijazah dalam tenaga boleh diperbaharui. Kedua-dua sektor swasta dan sektor awam menawarkan pilihan kerjaya berbilang. Orang-orang yang diperlukan untuk pembangunan projek, pembuatan komponen, pembinaan, operasi dan operasi pengurus, pemasangan, pendidikan dan latihan, pemasaran dan sistem dan jualan.Graduan boleh berunding bagi syarikat-syarikat swasta atau untuk kemudahan awam, atau mengikat kedudukan kerajaan dalam bidang kejuruteraan awam.

  Tenaga alternatif dan boleh diperbaharui sedang dibangunkan dan digalakkan untuk mengurangkan kesan sumber yang terhad di seluruh planet ini. Menjadi sebahagian daripada bidang ini menarik dengan program yang bermula hari ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.