Keystone logo

30 Sarjana Muda Program dalam Tenaga 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Tenaga
 • Tenaga
Bidang pengajian
 • Pengajian Tenaga (30)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Tenaga

  Pelajar yang berminat dalam ijazah sarjana muda dalam kajian tenaga boleh mengambil langkah pertama ke tahap yang maju, atau yang ingin memasuki terus ke dalam spektrum yang sentiasa berubah-peluang industri global dalam sistem tenaga dan penyelesaian.

  Pelajar yang ingin ijazah pos-menengah mungkin bertanya, apa yang Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Tenaga? Kursus pengajian bertujuan untuk menyediakan asas untuk memahami sistem tenaga tahan lama dan bagaimana ia memberi kesan kepada alam sekitar dan ekonomi global. Kurikulum tipikal mungkin termasuk kelas-kelas dalam teknologi tenaga, pengeluaran dan pengedaran, operasi, sistem haba dan strategi alam sekitar.

  Terdapat pelbagai faedah untuk ijazah sarjana muda dalam kajian tenaga. Pelajar memperoleh kemahiran dalam masalah yang membezakan dan menyelesaikan, dalam penghakiman kritikal dan pemikiran bebas. Fokus boleh digunakan untuk memahami apa yang membuat sistem tenaga tahan lama, dan juga bagaimana pembedahan mungkin perlu menyesuaikan diri dengan perubahan.

  Yuran Pengajian dan Yuran berbeza-beza daripada institusi kepada institusi. Cara terbaik untuk mengetahui kos program ijazah adalah untuk menghubungi secara langsung sebagai sekolah pilihan anda.

  Kemunculan sumber tenaga boleh diperbaharui bersama-sama dengan keperluan untuk menyusun semula sistem pengeluaran yang sedia ada membuka peluang kerjaya yang besar bagi graduan. Kerjaya dalam kajian tenaga mungkin melibatkan merekabentuk dan melaksanakan penyelesaian bekalan untuk tenaga boleh diperbaharui, penyelidikan dan pembangunan tenaga boleh diperbaharui dan teknologi cekap tenaga, atau mengiktiraf dan meletakkan ke dalam industri langkah-langkah kecekapan tenaga. Peluang terbuka luas untuk jurusan tenaga dalam syarikat-syarikat swasta dan awam sebagai penganalisis dan penasihat dalam hal-hal yang berasaskan tenaga. Terdapat keperluan untuk mereka yang berpendidikan dalam sistem tenaga dalam kerajaan pusat atau tempatan dan badan bukan kerajaan.

  Tenaga adalah satu bidang yang dinamik dan menarik, dan yang berkaitan dengan ekonomi di seluruh dunia. Memulakan pendidikan anda dalam kajian tenaga hari ini.Peluang-peluang antarabangsa boleh didapati. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.