Keystone logo

28 Sarjana Muda Program dalam Teknologi Media 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Media
  • Teknologi Media
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (28)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Teknologi Media

Ijazah sarjana muda biasanya anugerah tertinggi yang diberikan dalam pendidikan sarjana muda. Siswazah dari program ini boleh sama ada berpindah ke kedudukan kerjaya atau memilih untuk bekerja ke arah anugerah akademik lanjut. Program ijazah biasanya mengambil masa lebih kurang empat tahun untuk disiapkan; graduan mendapatkan 120 kredit semester dalam bidang pilihan pengajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Media? Program ini memberi tumpuan kepada menyediakan satu asas dalam teknologi yang digunakan untuk sistem media digital. Ini termasuk teknologi yang digunakan dalam menganalisis media, menghasilkan media interaktif, pengedaran kandungan digital, dan penjanaan media interaktif. Pada tamat pengajian, pelajar memahami perkakasan dan perisian pelbagai sistem yang digunakan untuk menyokong media digital. Graduan dapat membangunkan projek-projek media digital.

Dengan penekanan kepada kreativiti dan pengeluaran, kursus dalam program ini menyediakan pelajar dengan kedua-dua asas praktikal dalam bidang kejuruteraan elektronik, sains komputer, dan teknologi media digital, dan memberi tumpuan kepada pembangunan kreatif program-program, kandungan, grafik, dan media. Graduan bersedia untuk mengambil bahagian dalam mencapai kerjaya yang menarik dalam industri media sentiasa berkembang.

Kos penyertaan dalam program sarjana muda ini boleh berubah-ubah dari satu sekolah yang lain, terutama kerana sekolah-sekolah ini terletak di beberapa negara yang berbeza. Untuk maklumat khusus tentang tuisyen dan yuran, individu yang berminat perlu menghubungi sekolah pilihan mereka.

Industri media digital sedang pesat berubah dan berkembang. Buat masa ini terdapat banyak permintaan untuk individu yang kreatif boleh menyediakan pembangunan Internet, permainan, dan sistem maklumat.Siswazah dari program ini boleh mencari kerjaya dengan syarikat-syarikat media utama, syarikat-syarikat Internet, dan perniagaan multimedia. Tajuk pekerjaan termasuk Pakar Media Digital, Digital Pengeluar Kandungan, Pakar Kempen Digital, Audiovisual Pakar Pengeluaran, Pengarah Kandungan Digital dan Media, dan Pengurus Pemasaran. Kerjaya menjanjikan pengalaman kerja yang menarik dan sentiasa berubah.

Jika anda berminat untuk menyertai program ini, melihat pilihan persekolahan anda dalam senarai program. Gunakan bentuk utama untuk menghubungi sekolah. Untuk maklumat lanjut, ia adalah mudah untuk mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.