Keystone logo

4 Sarjana Muda Program dalam Teknologi Makanan dan Minuman 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Makanan dan Minuman
 • Perniagaan Makanan dan Minuman
 • Teknologi Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
 • Pengajian Makanan dan Minuman (4)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Sarjana Muda Program dalam Teknologi Makanan dan Minuman

  Jika anda membuat keputusan untuk meneruskan pengajian anda untuk memasuki bidang kerjaya tertentu atau hanya ingin meneruskan pembelajaran, pada akhir kursus pengajian yang standard anda boleh mendapatkan ijazah sarjana muda. Satu gelaran serba boleh, keperluan seorang sarjana muda menjadi semakin banyak di banyak profesi.

  Pernahkah anda sentiasa tertanya-tanya bagaimana makanan dan minuman dibuat? Ijazah dalam teknologi masakan adalah bidang yang tepat untuk meletakkan keghairahan anda untuk digunakan. Apakah Sarjana Muda Teknologi Makanan dan Minuman? Ini adalah satu peluang yang menarik untuk berpotensi bertemu dan positif mempengaruhi keperluan pemakanan di dunia. Dalam program ini, anda mungkin bukan sahaja mempelajari sains di sebalik penciptaan makanan dan minuman, anda mungkin belajar tentang kesan alam sekitar dan menggabungkan sains dengan kurikulum yang kuat dalam pengurusan perniagaan.

  Anda boleh belajar kemahiran yang boleh membawa anda melalui kerjaya yang berjaya dan kehidupan yang kaya dan seimbang. Sebagai tambahan kepada pemprosesan data makmal berpotensi dan pendidikan industri pertanian, anda juga mungkin memahami pemakanan dengan cara yang dapat meningkatkan kehidupan dan kesihatan anda sendiri, dan orang-orang di sekeliling anda.

  Apabila anda mengikuti ijazah sarjana muda, kos pendidikan anda bergantung pada faktor-faktor tertentu. Ini termasuk negara dan rantau di mana anda bersekolah, tuisyen yang ditetapkan, dan bilangan tahun yang anda menghadiri sekolah.

  Berikutan tamat pengajian, pelajar biasanya bersenjata dengan pengetahuan dan pengalaman untuk memasuki bidang yang bermakna dan menarik. Anda mungkin berpeluang bekerja sebagai tukang masak, jurutera makanan, atau pakar pemakanan, membangunkan makanan dan minuman yang berpusat pada pemakanan yang sihat dan sihat yang juga selamat dan mampan. Kemahiran anda juga boleh menyediakan anda untuk peranan sampingan, termasuk pengurus proses pembangunan dan peralatan, jurutera jaminan kualiti, dan pengarah pemasaran.

  Apabila anda memperolehi Sarjana Muda Teknologi Makanan dan Minuman, dunia adalah kelas anda. Anda mungkin mempunyai pelbagai pilihan pendidikan, seperti di kampus dan kelas dalam talian, atau gabungan gabungan kedua-duanya. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.