Keystone logo

62 Sarjana Muda Program dalam Tarian 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Seni Persembahan
 • Tarian
Bidang pengajian
 • Seni Persembahan (62)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Tarian

  Pendapatan Sarjana Muda Tarian adalah pilihan yang baik untuk pelajar-pelajar yang menikmati seni persembahan. Pelajar memperoleh ijazah ini boleh membangunkan potensi intelek dan fizikal mereka dalam tarian dan juga membuat ia mungkin untuk bekerja dalam pelbagai arahan seni.

  Pelajar biasanya bertanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Tari?" Ia adalah kedua-dua kajian fizikal dan akademik prestasi, koreografi dan kesenian. Dengan mendapatkan ijazah ini, pelajar dipandu ke arah pengetahuan yang lebih besar tarian melalui tumpuan kepada aspek-aspek fizikal, teknikal, komunikasi dan seni kraf. Pengetahuan mereka dirangsang dengan pemahaman konteks sosial dan bersejarah di mana koreografi dan prestasi yang dicipta dan berpengalaman. Program ini juga memupuk pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan seni visual dan bertulis, yang boleh menggalakkan mereka ke arah seni persembahan.

  Kajian-kajian ini adalah sangat bermanfaat bagi pelajar yang ingin belajar di peringkat yang lebih tinggi pendidikan dan kemajuan kerjaya mereka dalam bidang seni persembahan. Pelajar boleh meningkatkan pengetahuan dan kepakaran mereka dalam koreografi. Kursus-kursus yang berbeza tetapi terutamanya memberi tumpuan kepada kelas pengurusan prestasi, penambahbaikan, koreografi dan teknik dalam pelbagai gaya seni.

  Sejak program ini ditawarkan dari sekolah-sekolah di seluruh dunia, kos pendaftaran dan yuran kursus berbeza bergantung kepada institusi dan negara. Pelajar yang berminat perlu menghubungi institusi tertentu untuk mengetahui lebih lanjut.

  Selepas pelajar mendapat ijazah ini, mereka boleh mencari kerja dalam berbagai bidang, termasuk menjadi pentadbir atau guru dalam tarian. Mereka juga boleh mencari kerja sebagai penganalisis pergerakan, ahli sejarah dan penyelidik, pengajar kecergasan, penari profesional, koreografer atau pengarah syarikat tarian.Siswazah A mungkin mencari kerja sebagai terapi untuk penari atau sebagai pemaju seni dalam masyarakat.

  Pelajar yang berminat dalam bidang ini harus bermula dengan mengambil langkah-langkah yang perlu ke arah mendapatkan ijazah dalam seni persembahan. Dengan kursus yang ditawarkan secara dalam talian dan di kampus, dan juga sebahagian masa dan sepenuh masa, pelajar boleh mencari fleksibiliti untuk jadual mereka. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.