Keystone logo

4 Sarjana Muda Program dalam Sukan Kembara 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Pengajian Sukan
  • Sukan Kembara
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Muda Program dalam Sukan Kembara

Apabila seorang ulama mempunyai ijazah sekolah tinggi, mungkin ada program ijazah sarjana muda. Ijazah sarjana ini sering merupakan salah satu daripada anugerah akademik peringkat universiti pertama yang diikuti seorang pelajar. Ia boleh mengambil purata empat tahun untuk diselesaikan.

Apakah Sarjana Muda dalam Sukan Pengembaraan? Ijazah sarjana muda ini direka untuk menyediakan pelajar menjadi pemimpin, pelatih dan pemandu untuk rundingan, arung jeram, mendaki, ski dan sukan pengembaraan lain. Sesetengah universiti boleh membenarkan pelajar memilih sukan tumpuan, sementara yang lain mungkin meliputi pelbagai jenis sukan petualangan. Kursus-kursus yang diperlukan mungkin membimbing dan pendidikan bidang, penyediaan profesional dalam sukan pengembaraan, kemahiran hidup, pendidikan luaran, jurnal dalam sukan petualangan dan pengurusan risiko dalam sukan pengembaraan.

Program Bachelor in Adventure Sports membantu pelajar membangunkan kepimpinan, pengurusan dan kemahiran komunikasi mereka. Sebagai panduan sukan pengembaraan, seseorang harus dapat memimpin kumpulan yang pelbagai, menguruskan pengembaraan yang berpotensi berbahaya dan berkomunikasi dengan orang lain. Bukan sahaja kemahiran ini membawa kepada gaji yang lebih tinggi, tetapi mereka juga boleh membantu seseorang berjaya dalam kehidupan peribadinya.

Pemohon sering ingin tahu apa yang tuisyen untuk sesuatu program akan berlaku sebelum mereka memohon. Kerana begitu banyak faktor yang mempengaruhi kos, mungkin lebih baik bagi orang untuk menghubungi sekolah langsung untuk anggaran.

Apakah jenis pekerjaan yang boleh dimiliki oleh seseorang selepas menamatkan pengajian dengan Sarjana Muda dalam Sukan Pengembaraan? Sesetengah pelajar boleh terus menjadi pemimpin rekreasi, pakar aktiviti, kaunselor kem, pemandu pelancong, jurulatih sukan atau pengurus perniagaan sukan pengembaraan. Terdapat juga peluang untuk graduan berakhir dalam bidang yang sedikit berbeza. Contohnya, para ulama boleh menggunakan kemahiran mereka untuk menjadi wartawan, usahawan atau ahli politik.

Program ini boleh didapati di universiti di seluruh dunia. Ia mungkin boleh didapati secara dalam talian. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.