Keystone logo

95 Sarjana Muda Program dalam Statistik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Statistik
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (95)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Statistik

Ijazah sarjana muda dianugerahkan berikut selesai 120 kredit semester. Ini biasanya mengambil masa kira-kira empat pelajar tahun pengajian ditumpukan untuk melengkapkan. Sebagai sebahagian daripada ijazah, pelajar mengambil bahagian dalam kursus-kursus pendidikan umum dan menghabiskan sisa masa mereka di kelas dengan relevan kepada utama. Ini darjah sering diperlukan sebelum individu boleh mendapat akses kepada profesion wajar.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Statistik? Yang utama mungkin mempunyai tumpuan yang luas yang menggabungkan prinsip-prinsip matematik dan beberapa teknik yang digunakan dalam statistik. Kursus teras akan memberi tumpuan kepada matematik, digunakan matematik, statistik matematik, matematik dan subjek berkaitan. Topik-topik lain mungkin termasuk kewangan, ekonomi, analisis pasaran komoditi, statistik industri, statistik dasar awam, dan lain-lain berdasarkan pilihan kerjaya pelajar.

Terdapat beberapa faedah penting kepada individu yang mendapat ijazah sarjana muda ini.Mereka sering dapat bergerak terus ke dalam kedudukan kerjaya yang memuaskan. Dengan latar belakang akademik yang kukuh, graduan boleh mendapati bahawa peluang pekerjaan mereka adalah lebih pelbagai dan lebih menguntungkan berbanding untuk rakan-rakan tanpa latar belakang pendidikan yang sama.

Kos yang berkaitan dengan program ini boleh mengubah banyak dari satu sekolah yang lain dan terutama merentasi sempadan antarabangsa. Bakal pelajar perlu menyemak pilihan mereka dengan menghubungi sekolah secara langsung.

Selepas tamat pengajian, individu secara semulajadi boleh mendapatkan kedudukan sebagai ahli statistik. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kemungkinan yang ada. Ini termasuk kerja dalam ujian percubaan dan penilaian produk dalam industri seperti syarikat-syarikat automotif, farmaseutikal, dan perisian. Beberapa graduan mendapat pekerjaan bekerja di jawatan-jawatan kerajaan, agensi kerajaan, dan pertahanan negara. Pelbagai peluang adalah sangat luas dan membolehkan banyak pilihan peribadi.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program ini dan kemungkinan kerjaya, kita lihat pada senarai program dan borang-borang yang disertakan plumbum. Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk situasi anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.