Keystone logo

26 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Tarian 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Seni Persembahan
 • Tarian
 • Pengajian Tarian
Bidang pengajian
 • Seni Persembahan (26)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Tarian

  Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Tarian sering memilih untuk meneroka program ini kerana ia memberi tafsiran muzik dan tradisi serta ungkapan pergerakan. Memegang ijazah dalam bidang ini boleh menawarkan pelajar dengan pengetahuan bukan sahaja dalam membaca dan menulis tarian, tetapi juga mengarahkan dan berkomunikasi itu.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Dance? Sarjana Muda dalam Pengajian Tarian melibatkan kajian dokumentasi sejarah tarian dan bagaimana seni ini digunakan dalam konteks sosial dan budaya. Program ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan tentang bagaimana kerja-kerja tarian dan bagaimana untuk melaksanakan bentuk yang berbeza dan rangka kerja chorographical. Kajian-kajian ini akan menawarkan pendekatan pedagogi, sejarah dan estetika untuk belajar dan berkomunikasi seni tarian.

  Terdapat banyak faedah memilih program ini. Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian masing-masing akan belajar bukan sahaja kajian tarian, tetapi kemahiran intelektual dan kehidupan.Graduan perlu berhubung dgn perancangan tarian dan prestasi maju kemahiran, kebolehan untuk menyampaikan untuk pelbagai khalayak, bagaimana untuk melakukan analisis kritikal dan pemahaman tentang falsafah dan amalan yang berkaitan dengan tarian.

  Bayaran berbeza-beza untuk kursus-kursus ini bergantung kepada institusi dan negara di mana sekolah yang terletak. Bagi pelajar yang berminat untuk mendapatkan ijazah ini, yang terbaik adalah untuk menghubungi institusi khusus mengenai kos pendaftaran dan yuran kursus.

  Individu yang menamatkan program dan menerima ijazah sarjana muda mereka akan mempunyai pelbagai bidang dan kerjaya pilihan untuk dipilih, termasuk menjadi penghibur, pengarah seni, pereka tari, penari atau pengajar. Jawatan dalam seni telah menjadi sangat kompetitif. Pelajar yang mendapat pendidikan tinggi dalam bidang ini boleh membangunkan kemahiran yang diperlukan dan mendapatkan keuntungan lebih dari orang-orang yang tidak dan terhadap orang-orang yang telah menamatkan Sarjana Muda dalam bidang seni yang kurang tertentu mempunyai.

  Terdapat beberapa jenis kajian untuk dipilih untuk program ini. Dari kelas kampus untuk pembelajaran dalam talian atau jarak, pelajar mempunyai peluang dan fleksibiliti untuk mengambil kursus tanpa ia mengganggu jadual mereka. Kelas juga boleh diambil pada sepenuh masa atau secara sambilan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.