Keystone logo

55 Sarjana Muda Program dalam Seni Kulinari 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Makanan dan Minuman
 • Seni Kulinari
Bidang pengajian
 • Pengajian Makanan dan Minuman (55)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Seni Kulinari

  Ijazah Sarjana Muda ialah gelaran akademik tiga atau empat tahun yang menyediakan pelajar untuk bekerja dalam industri tertentu atau bidang pengajian. Program ijazah sarjana muda yang paling termasuk kira-kira 40 kursus kolej dan memerlukan 120 kredit semester untuk melengkapkan.

  Hanya apa yang adalah Sarjana Muda Seni Kulinari? Program ini biasanya mengambil masa lebih kurang empat tahun untuk disiapkan, dan melibatkan kajian menyeluruh daripada kemahiran asas dan lanjutan yang diperlukan untuk kerjaya dalam dunia masakan. Selain mengasah kemahiran masakan mereka, kursus kajian menyediakan pelajar asas perniagaan yang kukuh. Topik seperti kewangan, pemasaran, dan amalan perniagaan yang mampan sering diterokai dan diamalkan. Topik tambahan kajian biasanya termasuk masakan antarabangsa, makanan, dan kebersihan.

  Pelajar yang berjaya memperolehi Ijazah Sarjana Muda Seni Kulinari biasanya dapat perintah gaji lebih tinggi daripada pegangan rakan-rakan bukan ijazah mereka.Mereka juga dapat melanjutkan pengajian di peringkat yang lebih maju dalam bidang masakan, jika dikehendaki.

  Tidak ada kos set untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Seni Kulinari. Sebaliknya, kos program seni masakan berbeza-beza berdasarkan faktor-faktor seperti tempoh program ini, martabat sekolah dan kawasan geografi atau negara di mana program yang ditawarkan.

  Ijazah Sarjana Muda Seni Kulinari ijazah-pemegang disediakan untuk kerja-kerja dalam pelbagai jawatan di dalam industri masakan dan perkhidmatan makanan. Beberapa graduan pergi untuk bekerja sebagai tukang masak, tukang masak, tukang masak sous, chef pastri dan pengajar memasak. Orang lain boleh mencari kerja sebagai penulis makanan, pemborong makanan, pemaju produk, pemilik restoran atau sommeliers, antara jawatan lain.

  Jika Sarjana Muda Seni Kulinari bunyi seperti sesuatu yang anda ingin mengejar, menggunakan direktori yang menyeluruh dan global Masterstudies 'program-program yang berkaitan dan menggunakan borang yang membawa kepada membantu mencari satu yang sesuai dengan keperluan khusus anda dan keinginan. Terdapat banyak program seni masakan yang ditawarkan di peringkat global, jadi mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.