Keystone logo

60 Sarjana Muda Program dalam Seni Kreatif 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Seni
 • Seni Kreatif
Bidang pengajian
 • Pengajian Seni (60)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Seni Kreatif

  Diambil berikutan menyelesaikan pendidikan menengah atau ijazah sekutu, ijazah sarjana muda adalah program ijazah yang biasanya memerlukan 60 hingga 90 jam kredit untuk diselesaikan. Kebanyakan program meluas mengkaji satu disiplin tunggal, tetapi lebih banyak pelan ijazah yang difokuskan boleh didapati di institusi yang berbeza.

  Apakah Sarjana Muda Seni Kreatif? Bidang seni kreatif adalah disiplin yang luas yang mungkin meliputi beberapa kepakaran, termasuk seni visual, drama, muzik, filem dan televisyen, dan penulisan. Terlepas dari pengkhususan, kebanyakan program menyediakan latar belakang historis dan budaya para pelajar dengan seni rupa dan peluang untuk belajar secara langsung dalam alat-alat yang paling lazim dalam seni kontemporer. Pelajar yang mengejar penyelidikan khusus dalam medium pilihan mereka, melibatkan bahan-bahan pada tahap yang semakin kritikal dan analitikal ketika mereka mengembangkan pendidikan mereka.

  Di samping kecenderungan semula jadi untuk kreativiti, pelajar yang memegang Ijazah Sarjana Muda dalam Seni Kreatif boleh mempelajari pelbagai kemahiran lembut, kemahiran perisian, dan teknik pengkomersialan seni. Graduan dengan kebolehan ini bersedia untuk berkembang di dalam dan di luar studio profesional sebagai kedua-dua pengurus dan artis.

  Pejabat Bendahari sering tersedia untuk membantu pelajar dengan belanjawan untuk ijazah sarjana muda mereka. Oleh kerana tiada dua program yang sama, pelajar harus menghubungi setiap sekolah kepentingan secara individu untuk maklumat tuisyen.

  Sarjana Muda dalam Seni Kreatif menawarkan bidang kerjaya yang kaya untuk graduan, yang sebahagiannya mungkin tidak langsung dalam industri seni halus. Jejak kerjaya yang tipikal termasuklah ilustrator, pereka grafik, jurugambar, penulis, pendidik muzium, kurator muzium, penyelaras seni, dan pengurus pemasaran. Pendidikan juga merupakan bidang yang popular untuk pemegang ijazah ini, dan ramai pelajar mendapati kemahiran seni mereka yang baik dalam permintaan tinggi dalam institusi seni tempatan dan organisasi bukan untung.

  Pelajar mempunyai pelbagai pilihan kehadiran di seluruh dunia untuk Sarjana Muda dalam Seni Kreatif, dan sesetengah program boleh memberikan pilihan untuk pengalaman pendidikan sepenuhnya dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.