Keystone logo

176 Sarjana Muda Program dalam Seni Bina 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Seni Bina
 • Seni Bina
Bidang pengajian
 • Pengajian Seni Bina (176)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Seni Bina

  Ijazah Sarjana Muda biasanya mengambil masa antara tiga hingga enam tahun untuk diselesaikan. Kerja kursus kadangkala boleh diambil bersama dengan ijazah lain, yang membolehkan pelajar memperolehi dua pensijilan dalam masa kurang.

  Apakah Sarjana Muda Pengajian Senibina? Melalui tinjauan intensif matematik, fizik, dan reka bentuk seni bina, pelajar dalam program ijazah ini belajar bagaimana untuk membuat kraf, penyelidikan, dan mengubahsuai komponen yang berlainan dalam dunia seni bina. Teknologi sangat ditekankan dan pelajar boleh membelanjakan sebahagian besar daripada program ijazah mereka yang belajar cara menavigasi dan membuat model perwakilan reka bentuk mereka menggunakan perisian grafik standard industri. Sebagai tambahan kepada seni bina kontemporari, pelajar biasanya mempelajari amalan sejarah dan gaya dari pelbagai sudut dunia sambil membangunkan teknik dan visi seni bina mereka sendiri.

  Kajian seni bina boleh menghidupkan pelajar dengan kebolehan analitik yang unggul, pengetahuan struktur yang berkaitan dengan seni bina, dan latihan khusus perisian dengan program reka bentuk komputer. Kemahiran ini meletakkan graduan di barisan depan peluang kerjaya dan boleh membawa kepada kemajuan profesional yang lebih cepat.

  Pelbagai kos, seperti yuran tuisyen dan makmal, boleh berubah dengan kerap dan berbeza antara institusi. Pelajar digalakkan menghubungi pejabat perancangan universiti yang dikehendaki untuk maklumat dan bimbingan belanjawan.

  Pekerjaan yang berpotensi untuk pelajar dengan Sarjana Muda Pengajian Senibina boleh didapati dalam pelbagai bidang industri di mana pembinaan dan pengembangan adalah malar. Dengan latihan teknikal dan kajian sengit, graduan ijazah ini boleh melayakkan diri sebagai jawatan sebagai arkitek peringkat latihan, pengurus projek, pereka seni bina, dan pakar CAD. Pelajar boleh bekerja di firma kejuruteraan dan seni bina atau sebagai pelawat bebas, atau mencari peluang dalam organisasi besar yang ingin mengembangkan perniagaan mereka ke wilayah baru. Kebanyakan kawasan memerlukan pensijilan tambahan untuk bekerja secara langsung sebagai arkitek, tetapi pelajar dengan ijazah ini sering dapat menyelesaikan pensijilan tersebut dengan tambahan satu hingga dua tahun pengajian.

  Sesetengah program dalam talian membolehkan pelajar menyiapkan semua atau sebahagian besar Sarjana Muda dalam Pengajian Senibina daripada keselesaan rumah mereka sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.