Keystone logo

12 Sarjana Muda Program dalam Sejarah Politik 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Sejarah
 • Sejarah Politik
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (12)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Sejarah Politik

  Kolej dan universiti menganugerahkan ijazah sarjana muda, dan mereka biasanya mengambil masa tiga hingga tujuh tahun untuk diselesaikan. Pelajar mempelajari subjek tertentu, yang kadang-kadang dipanggil utama. Ijazah ini menyediakan pelajar untuk masuk ke dalam tenaga kerja atau program pascasiswazah.

  Apakah Sarjana Muda dalam Sejarah Politik? Program sarjana muda ini meneroka hubungan antara politik dan sejarah. Pelajar menemui bagaimana sistem politik berbentuk dan mempengaruhi peristiwa sejarah. Kerja kursus melibatkan penyelidikan dan penulisan mendalam. Pelajar mungkin dikehendaki menjalankan analisis perbandingan idea politik, pergerakan sosial, dasar kerajaan dan urusan global. Kurikulum ini meliputi budaya, masyarakat dan ekonomi wilayah, seperti Timur Tengah, Afrika, Amerika Syarikat, Asia, Caribbean, Amerika Latin dan Rusia. Selain itu, topik-topik boleh meliputi konflik Arab-Israel, Empayar British, Perang Dunia II, Perang Vietnam, agama, perkauman atau demokrasi. Peserta mempunyai pilihan untuk memilih kecil dalam subjek seperti kajian gender, antropologi, kajian Afrika, kajian Afrika Amerika atau kajian keagamaan.

  Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Muda dalam Sejarah Politik memperolehi penyelidikan, penulisan dan kemahiran analitikal yang kuat. Set kemahiran ini memberi manfaat kepada mereka dalam banyak bidang kehidupan. Selain itu, kemahiran ini adalah penting untuk membantu mereka maju dalam bidang pilihan mereka.

  Kos ijazah sarjana muda dalam sejarah politik berbeza berdasarkan kolej atau universiti. Calon pelajar harus menyelidik institusi dengan teliti untuk memastikan mereka mendaftar di sekolah yang sesuai dengan tujuan dan anggaran akademik mereka.

  Graduan dengan Sarjana Muda dalam Sejarah Politik mempunyai pelbagai pilihan kerjaya. Individu mendapatkan pekerjaan di kerajaan, institusi pendidikan, organisasi bukan keuntungan dan sektor swasta. Jenis jawatan yang dipegang oleh individu ini termasuk guru kajian sosial, pakar penyelidikan, wartawan, pengurus kempen politik, peguambela imigran, pengarah program bukan keuntungan dan penganjur komuniti. Dalam sesetengah kes, graduan meneruskan kelayakan akademik yang lebih tinggi, seperti Ph.D. atau ijazah undang-undang.

  Kolej dan universiti di seluruh dunia menawarkan kursus dalam talian untuk mendapatkan Sarjana Muda dalam Sejarah Politik. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.