Keystone logo

16 Sarjana Muda Program dalam Sains Tumbuhan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Hayat
 • Hortikultur
 • Sains Tumbuhan
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (16)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Sains Tumbuhan

  Ijazah Sarjana Muda dianugerahkan kepada individu yang telah menamatkan pengajian siswazah mereka dalam bidang yang dipilih. Biasanya, program sarjana muda ini ditujukan untuk meletakkan asas untuk ijazah lanjutan, walaupun ramai graduan memasuki tenaga kerja secara langsung selepas tamat pengajian.

  Apakah Sarjana Muda Sains Tanaman? Program sarjana muda ini memberi tumpuan kepada pemahaman peserta tentang genetik tanaman, kimia, biologi, anatomi, ekologi, pembangunan dan fisiologi tumbuhan. Kajian tumbuhan, yang dikenali sebagai botani, adalah penting, kerana kebanyakan masyarakat bergantung kepada tanaman untuk makanan dan sumber tenaga alternatif. Kursus boleh memberi tumpuan kepada mendiagnosis risiko perosak, mengenal pasti perosak yang berbahaya seperti tungau dan patogen dan belajar bagaimana untuk melindungi tanaman dengan teknologi. Contoh tajuk kursus mungkin teknologi agro, pengurusan perosak bersepadu, kawalan kimia dan kawalan biologi.

  Graduan ijazah ini cenderung untuk pergi jauh dengan ciri-ciri dan kemahiran yang banyak, termasuk keupayaan untuk menganalisis dan mendiagnosis masalah mikroskopik. Pelajaran ini boleh digunakan dalam mana-mana bidang yang dipilih oleh individu. Peserta program ini juga boleh mengasah kemahiran penyelidikan mereka dan meningkatkan keupayaan menyelesaikan masalah mereka.

  Kos Sarjana Muda dalam Sains Loji berbeza-beza. Faktor yang boleh menjejaskan jumlah kos tuisyen termasuk lokasi sekolah dan tempoh program. Pelajar juga perlu mengambil kira perbelanjaan hidup sebelum memohon.

  Terdapat keperluan untuk individu yang mempunyai ijazah dalam bidang tumbuhan. Keupayaan untuk menyesuaikan program ke kawasan minat tertentu membolehkan graduan meneruskan matlamat mereka sama ada secara meluas atau lebih sengaja. Sesetengah gelaran kedudukan untuk pemegang ijazah mungkin termasuk pereka bunga, penternak tumbuhan, ahli patologi, ahli biologi tumbuhan, penasihat bidang, saintis tanah, artis landskap, pengurus rumah hijau, ahli agronomi, bioteknologi, saintis hortikultur, saintis alam sekitar atau ahli kimia.

  Lebih banyak institusi mula merangkumi sains tumbuhan sebagai pilihan program. Banyak sekolah menawarkan kursus dalam talian, yang mudah untuk individu yang mempunyai jadual kurang fleksibel. Sekiranya anda berminat dalam program ini, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pengambilan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.