Keystone logo

60 Sarjana Muda Program dalam Sains Sosial Sosiologi Pengajian Sains Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Sosial
  • Sosiologi
  • Pengajian Sains Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (60)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Sains Sosial Sosiologi Pengajian Sains Sosial

Ijazah sarjana muda adalah salah satu pilihan di dunia yang paling popular untuk kajian pasca siswazah, dan satu pilihan yang hebat adalah ijazah sarjana muda profesional. Program-program ini cenderung untuk memberi tumpuan kepada aplikasi kerjaya dan latihan, menyediakan pelajar dengan peluang pekerjaan meningkat selepas lulus.

Satu kawasan yang besar anda boleh mengejar ijazah sarjana muda profesional dalam sains sosial. Tetapi apa yang Sarjana Muda Profesional Sains Sosial? Ijazah ini direka bentuk untuk membantu pelajar belajar mengenai tingkah laku individu dan masyarakat, dan juga bagaimana untuk membuat penambahbaikan kepada dunia. Kursus mungkin termasuk topik seperti ekonomi, sains politik, psikologi, keadilan sosial, dasar sosial, bahasa asing, falsafah, komunikasi, dan juga perkembangan kanak-kanak.

Pelajar dengan Sarjana Muda dalam bidang sains sosial akan mendapati bahawa mereka mempunyai kelebihan yang meningkat dalam pasaran kerja global yang kompetitif.Kelebihan lain termasuk asas pengetahuan yang luas yang boleh dengan mudah digunakan dalam perjalanan kerjaya, dan juga komunikasi yang dipertingkatkan, penyelesaian masalah, dan kemahiran berfikir secara kritis.

Kos mengambil ijazah dalam bidang sains sosial boleh berbeza-beza secara meluas, kerana ia bergantung kepada pelbagai faktor dari struktur program untuk pilihan seorang pelajar individu. Ia adalah sangat penting bagi mereka yang berminat untuk berhati-hati memeriksa sekolah yang mereka ingin menghadiri, untuk menentukan sama ada ia akan menjadi seorang yang layak kewangan yang baik untuk mereka.

Terdapat banyak kerjaya yang berbeza yang boleh diceburi dengan satu darjah-darjah ini, termasuk pekerja sosial atau guru. Pelajar boleh mendapatkan kerjaya dalam penjagaan kesihatan, pendidikan, kerajaan, sistem undang-undang, organisasi bukan untung, atau syarikat-syarikat swasta. Mereka boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan tertentu, seperti kerja sosial dengan orang tua-tua dengan remaja yang bermasalah.

Jika anda berminat untuk mengikuti pengajian ijazah sarjana muda profesional dalam bidang sains sosial, maka anda boleh mula mencari program yang betul hari ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.