Keystone logo

10 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Profesional Sains Semula Jadi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Profesional
 • Sains Semula Jadi
Bidang pengajian
 • Pengajian Profesional (10)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Profesional Sains Semula Jadi

  Apabila pelajar mahu melanjutkan ijazah pos-menengah dalam bidang yang mereka telah tidak dikaji sebelum ini, mereka sering memasukkan program sarjana muda. Ini memberikan pelajar darjah campuran pepejal kelas diperlukan pada pelbagai subjek dan kelas berurusan dengan kawasan yang dimaksudkan pengajian. Mereka sering siap dalam tempoh tiga hingga enam tahun.

  Ramai pelajar yang ingin menyesuaikan pendidikan mereka kepada matlamat mereka untuk kerjaya dalam bidang sains memilih untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda Sains Semula Jadi. Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains Semula jadi? Ijazah ini memberikan pelajar latar belakang yang menyeluruh dalam biologi dan kimia. Graduan boleh mengambil banyak kelas biologi yang berbeza, termasuk zoologi, anatomi dan fisiologi manusia, dan mikrobiologi, bergantung kepada matlamat kerjaya mereka. Mereka juga boleh mengambil kursus intensif kimia, statistik, dan penulisan saintifik. Tesis sering diperlukan untuk menyiapkan ijazah.

  Siswazah dari program sarjana muda 's dalam sains semula jadi datang dengan lebih daripada darjah mereka.Mereka sering lebih memahami dunia di sekeliling mereka. Mereka juga boleh menjadi pemikir kritikal yang lebih baik, penyampai, dan penganalisis.

  Kos adalah sentiasa satu pertimbangan yang penting untuk pelajar. Kos Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Semula jadi sangat berbeza dari universiti ke universiti di seluruh dunia. Faktor-faktor lain mungkin menjejaskan kos juga, termasuk status dalam-negeri, status pemastautin asing, dan sama ada biasiswa boleh didapati.

  Pelajar yang berjaya menamatkan ijazah sarjana muda 's sains semula jadi mempunyai pelbagai peluang-peluang kerjaya yang ada pada mereka. Mereka boleh memilih dari kerjaya dalam bidang pendidikan, penjagaan kesihatan, dan penyelidikan. Sesetengah kerjaya popular termasuk guru, juruteknik makmal, penulis teknikal, pakar penyelidikan klinikal, dan makanan dan penganalisis dadah. Sesetengah pelajar memilih untuk membuat ijazah ini asas mereka dan mengejar sarjana atau program kedoktoran dalam bidang berkaitan. Mereka boleh menjadi doktor, jururawat, dan penyelidik dalam pelbagai bidang sains.

  Hari ini, internet menjadikan ia lebih mudah daripada pernah untuk pelajar bersemangat untuk memilih dan memohon untuk program ijazah. Anda hanya perlu mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.