Keystone logo

181 Sarjana Muda Program dalam Sains Pertanian 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Hayat
 • Sains Pertanian
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (181)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Sains Pertanian

  Program Ijazah Sarjana Muda menyediakan pelajar dengan pendidikan yang luas dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial. Pelajar digalakkan untuk mengkaji pelbagai bidang sepanjang memperoleh apa yang secara tradisinya ijazah empat tahun.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains Pertanian? Sarjana Muda Sains Pertanian adalah program ijazah kontemporari yang menggalakkan pelajar untuk belajar kemahiran saintifik untuk membantu mereka memahami sistem pertanian yang lebih luas. pendidikan ijazah menyediakan maklumat yang lebih terperinci dan canggih daripada yang boleh diperolehi dalam on-the-job training. Pelajar akan mempelajari kemahiran teknikal serta bagaimana untuk menggunakan prinsip-prinsip pengurusan, ekonomi, sosial dan alam sekitar untuk bertindak balas terhadap pelbagai cabaran pertanian. Di peringkat sarjana muda, kursus akan merangkumi biokimia, botani, fisiologi tumbuhan, pembangunan tanah, informatik dan teknik tanah pertanian.

  Kemahiran maju dipelajari dalam memperoleh Sarjana Muda Sains Pertanian akan membantu pelajar bergerak ke hadapan dalam pelbagai kerjaya-tumbuhan dan berasaskan ladang. pendidikan ini akan membantu meningkatkan peluang pekerjaan, serta mengajar petani ditubuhkan kemahiran kepimpinan baru.

  Jumlah masa yang diperlukan untuk melengkapkan program sarjana muda berbeza-beza berdasarkan institut pendidikan yang menyediakan ijazah. kesan ini kos, seperti juga lokasi universiti. Hubungi setiap sekolah dengan program-program anda yang berminat untuk maklumat lebih lanjut mengenai kos.

  Pelajar di seluruh dunia boleh menggunakan pengetahuan yang praktikal mendapat dalam pemprosesan, pengeluaran dan pemasaran untuk melanjutkan kerjaya mereka.Pelbagai pekerjaan disediakan untuk orang-orang yang memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains Pertanian, termasuk penasihat hortikultur, pengurus ladang, jualan hortikultur atau pengurus perniagaan, buah-buahan dan penanam sayur-sayuran, pengurus taman dan keusahawanan, termasuk membangunkan produk dan mewujudkan pasaran bukan tradisional untuk hortikultur.

  Memperoleh Sarjana Muda Sains Pertanian boleh melancarkan anda ke dalam pelbagai kerjaya dalam permintaan. Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.