Keystone logo

84 Sarjana Muda Program dalam Sains Haiwan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Hayat
 • Sains Haiwan
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (84)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Sains Haiwan

  Kebanyakan program ijazah sarjana mengambil masa minimum tiga tahun untuk diselesaikan dan mungkin mengambil masa sehingga lapan tahun dengan kehadiran sambilan. Sesetengah program sarjana muda menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh ijazah lain secara serentak, walaupun program-program ini cenderung mempunyai kemasukan yang terhad dan boleh menjadi sangat berdaya saing.

  Apakah Sarjana Muda Sains Haiwan? Bergantung pada program ini, jenis ijazah ini boleh membenarkan para sarjana menumpukan usaha mereka pada haiwan pilihan mereka atau mungkin menjadi sangat regimented. Kebanyakan pelajar dalam disiplin ini mengambil beberapa peringkat biologi, kimia, dan genetik, walaupun banyak program termasuk sains alam sekitar dan fizikal dalam kurikulum mereka juga. Pelajar biasanya menjadi biasa dengan pengurusan pertanian dan ternakan melalui kursus tangan yang sering melibatkan bekerja dengan haiwan hidup. Di samping kaedah perniagaan pertanian, para pelajar biasanya dilatih dalam pemakanan haiwan dan penyelidikan pertanian.

  Program Sarjana Muda Sains Haiwan seringkali menghasilkan pelajar yang pemikir teratur serta berupaya menguruskan perniagaan pertanian secara etika dan mengekalkan kesihatan ternakan. Kemahiran ini menyediakan pelajar untuk laluan pendidikan yang lebih maju dan boleh memberikan kemasukan kepada beberapa kerjaya yang memuaskan.

  Pemfaktoran dalam kos untuk kolej perlu dilakukan sambil memanfaatkan perbelanjaan hidup yang dijangkakan, kerana kedua-duanya dapat mempengaruhi kejayaan dan keselesaan pelajar. Hubungi sekolah berpotensi untuk maklumat tuisyen dan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program bantuan kewangan yang mungkin tersedia.

  Dari ladang-ladang ke makmal korporat, mereka yang menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Muda Sains Haiwan sering berkelayakan untuk bekerja dalam pelbagai persekitaran. Sama ada menjalankan penyelidikan sebagai saintis pertanian, bekerja dalam bidang perubatan veterinar, atau menganjurkan untuk pemuliharaan alam sekitar, pelajar boleh menggunakan kemahiran teknikal yang diperoleh dari pendidikan mereka untuk memberi kesan yang besar. Pengurus ternakan, saintis ternakan, pengurus pengeluaran, pakar jualan haiwan, dan penganalisis baka adalah beberapa tajuk pekerjaan yang tersedia untuk siswazah jenis program ini.

  Seperti kebanyakan ijazah berasaskan sains, Sarjana Muda dalam Sains Haiwan jarang didapati untuk kehadiran jauh, walaupun ada beberapa program yang membolehkan pelajar menyelesaikan kursus kursus berasaskan kuliah secara online. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.