Keystone logo

137 Sarjana Muda Program dalam Sains Geografi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Semula Jadi
 • Sains Geografi
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (137)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Sains Geografi

  Ijazah Sarjana Muda adalah program tiga atau empat tahun yang mengikuti pengajian sekolah menengah. Ia membolehkan seorang pelajar untuk melanjutkan pelajaran ke bidang yang menarik dan mendapat kemahiran yang boleh dipasarkan. Oleh itu, ia meningkatkan peluang pekerjaan berbayar yang baik. Ia juga boleh menjadi batu loncatan kepada ijazah sarjana.

  Apakah Sarjana Muda Sains Geografi? Geografi adalah kajian bumi, termasuk orang yang hidup di atasnya, alam sekitar, dan ciri-ciri semula jadi seperti bentuk bumi dan iklim. Seorang pelajar sains geografi mungkin mengambil kursus dalam kartografi, statistik, kawasan dunia, dan persekitaran bumi. Kelas mungkin mempunyai makmal sains tambahan yang menyediakan pengalaman peribadi. Kebanyakan institusi memerlukan projek batu kapur senior yang mencerminkan penyelidikan yang dilakukan oleh pelajar.

  Pelajar yang memperolehi Ijazah Sarjana Muda Sains Geografi kerap mendapat kemahiran dalam membaca peta, pemprosesan data, dan organisasi. Kesemua kemahiran ini bermanfaat untuk pengurusan harian yang cekap.

  Setiap institusi yang menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains Geografi akan mempunyai tuisyen dan yuran sendiri. Kos akan berbeza-beza bergantung kepada lokasi sekolah, jumlah kredit yang diperlukan, sambilan atau sepenuh masa pendaftaran, dan faktor-faktor lain. Pelajar perlu menilai dengan teliti perbelanjaan sebelum mendaftar.

  Lulusan yang berjaya dalam program Sarjana Muda dalam Sains Geografi dapat mencari kerja di sektor awam atau swasta. Kerjaya yang mungkin termasuk kartografer, ahli geografi, perancang pertumbuhan, pengurus hidupan liar, renjer taman, atau guru. Geografi boleh menjadi ejen pembangunan untuk majlis perbandaran. Terdapat juga jawatan universiti dan kolej sebagai profesor atau penyelidik. Banyak institusi tentera menyewa ahli geografi, sama ada sebagai askar atau orang awam.

  Terdapat peluang di dalam dan luar negara untuk memperolehi Ijazah Sarjana Muda Sains Geografi. Program dalam talian sangat bagus untuk pelajar yang memerlukan jadual yang lebih fleksibel. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.