Keystone logo

75 Sarjana Muda Program dalam Sains Forensik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Undg-undg
  • Prosedur Jenayah
  • Sains Forensik
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (75)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Sains Forensik

Sains forensik menyediakan bukti saintifik untuk digunakan dalam mahkamah undang-undang. Ijazah Sarjana Muda dalam bidang sains forensik adalah gabungan pelbagai disiplin keadilan jenayah dan sains, dan akan melengkapkan pelajar untuk bekerja sama ada di padang atau di dalam makmal.

&nbsp

Salah satu soalan pertama pelajar sering mempunyai apabila meneroka ijazah ini adalah, "Tepat sekali apa yang Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Forensik?" Ini program ijazah sarjana muda biasanya mengambil masa lebih kurang empat tahun untuk disiapkan. Tiada latihan atau pendidikan lain selain diploma sekolah tinggi biasanya perlu, walaupun pelajar yang akan mendapat manfaat daripada kemahiran yang kuat dalam sains sekolah tinggi-peringkat. Selain keperluan pendidikan umum, pelajar boleh mengharapkan kerja kursus yang besar dalam biologi dan kimia, dengan topik tambahan dalam penyiasatan jenayah, biologi forensik, patologi dan DNA manusia analisis forensik, fizikal dan mengesan bukti, keadilan jenayah, cetakan terpendam, toksikologi, dan serologi.

&nbsp

Pelajar sering mengejar Ijazah Sarjana Muda Sains Forensik untuk membuat perbezaan dalam masyarakat mereka, membantu untuk menyelesaikan kes jenayah dan membawa mereka yang bertanggungjawab ke muka pengadilan. Kemahiran yang diajar termasuk penyelidikan, analisis data, dan pemikiran kritis, yang boleh digunakan dalam pelbagai aplikasi di dalam dan di luar kerja.

&nbsp

Jumlah yang anda boleh mengharapkan untuk membayar untuk mendapatkan Sarjana Muda dalam bidang sains forensik mempunyai beberapa pembolehubah. Anda perlu bertanya kepada mana-mana sekolah anda berminat untuk menghadiri untuk pecahan tepat semua tuisyen dan yuran sebelum pendaftaran.

&nbsp

Graduan Ijazah Sarjana Muda dalam program Sains Forensik disediakan untuk pelbagai jawatan peringkat kemasukan di lapangan. Contoh kerjaya mungkin termasuk jawatan di dalam kedua-dua sains forensik awam atau swasta dan makmal konvensional. Yang lain memilih untuk mengejar jawatan dalam penyiasatan tempat kejadian jenayah, forensik dan analisis DNA.Ijazah Sarjana Muda menyediakan pelajar bagi peralihan yang lancar ke dalam lulusan program sains forensik, yang boleh membawa kepada kemungkinan kerjaya yang lebih besar.

&nbsp

Terdapat pilihan antarabangsa dan dalam talian yang tersedia untuk Ijazah Sarjana Muda dalam program Sains Forensik. Untuk bermula dengan kursus, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.