Keystone logo

52 Sarjana Muda Program dalam Sains Bahan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Sains Bahan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (52)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Sains Bahan

  Program sarjana muda ditawarkan oleh kolej dan universiti di seluruh dunia. Pelajar maju melalui kurikulum sarjana dengan membina kemahiran yang mereka pelajari dalam kursus sebelumnya. Graduan boleh menggunakan ijazah mereka untuk mencapai pekerjaan atau melanjutkan pendidikan tambahan.

  Anda mungkin berada di sini kerana anda tertanya-tanya, apakah Sarjana Muda Bahan Sains? Pelajar yang mendaftar dalam program sains bahan belajar tentang struktur unsur-unsur dan sebatian yang berbeza. Mereka mengkaji topik seperti ikatan, kristalografi dan sintesis, dan belajar bagaimana konsep seperti termodinamik dan kinetik mempengaruhi ciri-ciri bahan. Mereka biasanya menghabiskan masa dalam tetapan makmal untuk menguji sifat-sifat seperti kekuatan tegangan, kekerasan, kemuluran dan rintangan kakisan. Ada yang bekerja dengan bahan-bahan baru untuk menilai aplikasi yang berpotensi.

  Melalui pendidikan pepejal dalam sains bahan, pelajar membangunkan kemahiran dalam menyelesaikan masalah, teknologi maklumat dan komunikasi. Yayasan ini memperkaya pemahaman graduan tentang sumber semula jadi dunia dan menggalakkan pembelajaran seumur hidup.

  Anda akan dapat mengira kos Sarjana Muda Sains Bahan dengan menggunakan maklumat yang disediakan oleh institusi yang menawarkan program ini. Yuran boleh berubah dari satu tahun ke setahun, jadi pastikan anda mengambil kira apabila anda merancang untuk memulakan dan menyelesaikan latihan anda.

  Ijazah Sarjana Muda dalam sains bahan boleh membuka beberapa peluang tambahan. Ramai yang mencari pekerjaan dalam industri semikonduktor, di mana komponen dihasilkan untuk peranti elektronik. Sesetengah bekerja di bahagian utama penemuan perlombongan dan bahan. Yang lain memutuskan untuk meneruskan pendidikan mereka dengan memohon program sarjana. Pembukaan kerja boleh didapati di makmal penyelidikan, kemudahan pemprosesan dan kilang pembuatan. Graduan boleh menyesuaikan latihan mereka kepada jawatan dalam pengajaran, pengurusan atau pentadbiran perniagaan.

  Sekolah di benua yang berbeza menawarkan ijazah dalam sains bahan dan jurusan berkaitan seperti metalurgi dan nanotechnologies. Anda mungkin boleh mengambil beberapa kursus dalam talian sebelum belajar di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.