Keystone logo

188 Sarjana Muda Program dalam Sains Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Sains Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (188)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Sains Alam Sekitar

Ijazah Sarjana Muda melibatkan melengkapkan keperluan asas sebelum mengambil kelas yang lebih khusus dalam bidang pengajian utama. Pelajar biasanya menghabiskan dua tahun pertama program empat tahun mempelajari latar belakang yang diperlukan untuk memahami perkembangan baru dalam bidang pilihan mereka. Ijazah ini direka untuk menyediakan pelajar untuk kejayaan peribadi dan profesional.

Apakah Sarjana Muda Sains Alam Sekitar? Beberapa sains semulajadi, termasuk biologi, kimia, ekologi dan geologi, berpotongan dalam bidang pengajian ini. Pelajar mempelajari dan menerapkan prinsip gabungan disiplin ini kepada situasi dunia sebenar. Latihan ini menyediakan mereka untuk menilai kos dan faedah pendekatan yang berbeza untuk menguruskan kesan manusia terhadap ekosistem.

Pelajar yang mengikuti ijazah sarjana muda dalam sains alam sekitar boleh mendapatkan latar belakang saintifik yang berguna untuk pelbagai aplikasi profesional dan peribadi. Pakar mahir boleh menilai impak pembangunan atau pengeluaran perindustrian pada ekosistem yang berlainan. Graduan juga harus mendapat pemahaman mengenai kaedah saintifik dan kajian sistemik sebab dan akibatnya.

Ijazah sarjana dalam bidang sains alam sekitar mungkin lebih mahal berdasarkan ranking dan lokasi universiti. Pemohon perlu menyiasat harga program sebelum memohon. Pelajar juga boleh mencari biasiswa atau program yang bertujuan untuk menggalakkan kajian alam sekitar.

Melengkapkan ijazah sarjana muda dalam sains alam sekitar menyediakan pelajar untuk bekerja sebagai perunding, pengurus atau pakar pendidikan untuk kerajaan tempatan atau negara atau syarikat swasta. Graduan juga boleh menumpukan pada pemantauan kualiti sumber asli tertentu sebagai kualiti udara, kualiti air atau saintis tanah. Ia juga mungkin untuk mencari pekerjaan sebagai saintis dengan pertubuhan bukan kerajaan yang didedikasikan untuk pemuliharaan alam sekitar atau menubuhkan bukti untuk kes-kes keadilan alam sekitar.

Terdapat banyak pilihan untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda Sains Alam Sekitar. Program dalam talian boleh berguna untuk pelajar di kawasan tanpa universiti yang menawarkan ijazah ini. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pentadbiran sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.