Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Kostum 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk Kostum
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (9)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Kostum

  Sarjana Muda dalam Costume Design merupakan pilihan yang terbaik bagi pelajar yang ingin kerjaya dalam pengeluaran pakaian untuk pentas dan filem. Ini tahap postsecondary membolehkan pelajar untuk mempelajari asas-asas pakaian dan sejarah tekstil manakala juga mengkaji kawasan bertindih seperti lampu, pemandangan dan cermin solek.

  &nbsp

  Sebagai pakaian bakal pelajar reka bentuk, anda mungkin tertanya-tanya, apakah Sarjana Muda Costume Design? Biasanya, ini merupakan kursus selama lapan semester pengajian yang mengajar pelajar untuk bekerjasama dengan profesional lain yang terlibat di set penggambaran produksi teater. Pelajar menggunakan produksi teater sekolah sebagai makmal untuk reka bentuk mereka. Apabila mereka menamatkan pengajian, pelajar boleh mempunyai portfolio lengkap reka bentuk mereka mencipta.

  &nbsp

  Pengkhususan dalam reka bentuk pakaian mampu peluang kepada pelajar untuk menimba pengalaman hands-on dalam semua komponen pengeluaran teater manakala mendapat peluang untuk melaksanakan reka bentuk mereka sendiri untuk hidup.Pelajar dapat membina kemahiran mereka dalam lukisan, reka bentuk, draping dan bidang lain yang berkaitan. Mereka juga boleh mendapat manfaat daripada maklum balas profesional sepanjang kursus pengajian mereka.

  &nbsp

  Kos mendapatkan gelar ini berbeza bergantung kepada faktor-faktor seperti mana pelajar memilih untuk belajar, panjang pengaturan program dan ruang tamu. Bakal pelajar perlu melakukan kajian mereka untuk memilih program yang paling sesuai dengan keperluan mereka.

  &nbsp

  Setelah tamat program reka bentuk pakaian, individu mungkin mempunyai item yang paling penting yang diperlukan untuk memasuki bidang: portfolio lengkap dan pengalaman dalam mereka bentuk untuk produksi sebenar. Langkah seterusnya mungkin untuk menerima magang dengan teater untuk menimba pengalaman di luar suasana sekolah. Graduan juga boleh mencari pekerjaan peringkat kemasukan sebagai pembantu almari pakaian, atau mereka mungkin bekerja sebagai pereka kostum di peringkat komuniti teater. Kerana mereka terus menimba pengalaman, graduan mungkin akan beralih kepada pengeluaran yang lebih besar.

  &nbsp

  Terdapat banyak peluang untuk mengkaji reka bentuk pakaian di seluruh dunia. Sejak kursus kajian adalah sangat hands-on, pelajar mungkin akan menghadiri kebanyakan kelas mereka di kampus. Walau bagaimanapun, mereka mungkin mendapati mereka boleh memenuhi beberapa keperluan mereka melalui kombinasi kelas dan kajian dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.