Keystone logo

14 Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Kejuruteraan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Reka Bentuk Kejuruteraan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (14)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Kejuruteraan

  Bakal pelajar yang sedang mempertimbangkan kerjaya dalam reka bentuk kejuruteraan kemungkinan besar akan mempunyai latar belakang yang kukuh dalam matematik dan sains dan minat yang tinggi dalam teknologi. Kejuruteraan adalah satu bidang yang luas, yang memberi peluang kepada pelajar untuk bergerak dalam arah yang berlainan dalam kerjaya mereka.

  &nbsp

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Rekabentuk? Ini adalah program ijazah pos-menengah yang menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam reka bentuk, pembuatan, teknologi dan pembangunan produk. Pelajar yang mengikuti ijazah kejuruteraan reka bentuk mungkin berminat untuk datang dengan produk baru. Kebanyakan individu kreatif yang menikmati penyelesaian masalah. Dalam kerjaya mereka, mereka akan menyelesaikan masalah reka bentuk mereka melalui bekerja dengan prototaip sebelum proses pengeluaran bermula. Mereka mungkin juga berfungsi bersama dengan merangka jurutera dan lain-lain yang akan menterjemahkan reka bentuk mereka menjadi produk kenyataan sepenuhnya.

  &nbsp

  Pendapatan ijazah kejuruteraan reka bentuk menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam kedua-dua aspek teori dan praktikal kejuruteraan reka bentuk. Pelajar sering belajar apa yang diperlukan untuk membawa produk yang baru daripada peringkat visualisasi awal untuk pengeluaran akhir. Mereka boleh belajar kemahiran menyelesaikan masalah dan bagaimana untuk berinteraksi dengan ahli-ahli pasukan yang lain.

  &nbsp

  Kos memperolehi ijazah ini berbeza-beza bergantung kepada sekolah, panjang penyusunan program dan ruang tamu. Mendapatkan ijazah sarjana muda biasanya mengambil masa empat tahun dengan beberapa universiti yang menawarkan pilihan tahun kelima. Penyelidikan yang teliti akan memastikan memilih program yang sesuai dengan pelajar.

  &nbsp

  Terdapat beberapa peluang kerjaya bagi graduan dengan ijazah reka bentuk kejuruteraan. Pelajar mungkin bekerja sebagai jurutera reka bentuk produk dalam bidang pembuatan, bioteknologi, permainan video, kejuruteraan alam sekitar atau kejuruteraan aeroangkasa.Beberapa disiplin lain yang boleh merayu kepada graduan adalah sistem manusia kejuruteraan dan kejuruteraan bunyi. Peranan seorang jurutera reka bentuk mempunyai komponen kreatif yang memberikan banyak graduan rasa peningkatan kepuasan kerja.

  &nbsp

  Bakal pelajar mempunyai pilihan di seluruh dunia untuk mendapatkan ijazah ini. Selain itu, mereka mungkin mendapati mereka boleh mengambil bahagian atau mungkin semua kelas mereka secara online. Pembelajaran jarak jauh menawarkan kelebihan kos yang lebih rendah dan fleksibiliti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.