Keystone logo

27 Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Tekstil 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk Tekstil
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (27)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Tekstil

   Ijazah Sarjana Muda menawarkan profesional cara untuk membezakan diri mereka sebagai berpengetahuan dalam bidang mereka. Ijazah ini menunjukkan komitmen untuk bidang dan keupayaan untuk bekerja di bawah tekanan.

   Apakah Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Tekstil? Reka bentuk tekstil meliputi semua kerja reka bentuk yang dilakukan dengan kain. Ini termasuk kerja-kerja yang lebih komersial yang dilakukan untuk fesyen, permaidani, upholstering serta buatan tangan, kerja artisanal sepanjang garis tenunan dan merajut. Program rekabentuk tekstil bervariasi dalam tumpuan kerana pelbagai jenis kerja yang terdapat di dalam bidang. Teori warna dan teori reka bentuk adalah beberapa kursus yang paling biasa. Menentukan bidang memendekkan senarai program yang berpotensi, jadi ia adalah kunci untuk memilih universiti yang sesuai.

   Banyak pekerjaan dalam tekstil sangat komersial, begitu kemahiran perakaunan asas dibahas dalam kebanyakan program reka bentuk tekstil, membantu dalam kebanyakan kerjaya perniagaan. Program digital seperti CAD diajar untuk reka bentuk kain yang lebih mudah, di samping kaedah tradisional lukisan dan lukisan lukisan. Pelajar juga boleh belajar bagaimana membuat corak dari awal.

   Ijazah reka bentuk tekstil tidak mempunyai kos set. Tuisyen ditentukan oleh lokasi sekolah dan faktor-faktor lain. Bujang akan memerlukan tiga atau empat tahun untuk kebanyakan pelajar, jadi hitung dengan sewajarnya.

   Sarjana Muda Reka Bentuk Tekstil menyediakan graduan bagi pekerjaan dalam pelbagai industri komersil dan fesyen. Pereka tekstil mungkin bertanggungjawab terhadap pengeluaran tekstil, menguruskan corak, warna dan bahan yang digunakan untuk tekstil. Pereka juga bekerja pada bahagian yang lebih teknikal, dalam pengaturcaraan tekstil dan corak rekaan melalui perisian. Pengeluaran tekstil Artisan dilakukan dengan tangan adalah kedudukan dalam beberapa usaha kecil.

   Anda boleh mendapatkan ijazah sarjana muda dalam reka bentuk tekstil dari pelbagai universiti di seluruh dunia yang menawarkannya. Jika anda mempunyai jadual yang dibungkus, lihat darjah yang diperolehi dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.