Keystone logo

129 Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Permainan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk Media
 • Reka Bentuk Permainan
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (129)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk Permainan

  Ramai pelajar yang membuat keputusan untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk Permainan memulakan pada kursus tumpuan kepada teknik-teknik untuk mengambil permainan dari konsep hingga selesai. Memegang ijazah dalam bidang ini memberikan kelebihan daya saing dalam bidang yang amat mencabar ini.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk Permainan? Ia adalah satu program yang melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang penting, seperti teknik-teknik pengeluaran. Para peserta juga akan mempelajari tentang blok binaan asas reka bentuk permainan dan alat-alat yang digunakan untuk menterjemahkan idea ke skrin. Pendekatan-pendekatan ini mungkin termasuk tema global yang memberi kesan kepada setiap segmen masyarakat untuk memacu inovasi dan perubahan dalam pembangunan cerita, permainan, dan keperluan pengeluaran industri elektronik. Pelajar pilih pilihan dari deretan pelbagai proses yang menangani estetika dan keasyikan, alat reka bentuk, prototaip, implikasi sosial, kebolehgunaan, ujian, dan bermain pengimbangan.

  Terdapat banyak sebab-sebab mengapa pelajar boleh memilih untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk Permainan. Kursus mengajar pelbagai konsep, termasuk kesan budaya dan masyarakat daripada permainan elektronik, dengan menilai sosiologi, psikologi, antropologi dan kesan reka bentuk permainan. Pelajar boleh memilih untuk mengambil pembangunan perisian, teknologi platform komputer, analisis berasaskan objek dan reka bentuk, dan kelas-kelas dan pengurusan rangkaian telekomunikasi.

  Kos berbeza bergantung kepada sekolah. Program ini berlangsung selama tiga sampai empat tahun. Ia adalah penting bahawa anda penyelidikan teliti program pilihan anda untuk memastikan bahawa ia sesuai dengan matlamat anda.

  Graduan adalah permintaan yang tinggi untuk beberapa jawatan semakin kompetitif, seperti pengaturcara khusus, memimpin dan pereka kandungan, permainan mekanik pereka, pengaturcara kecerdasan buatan, pengaturcara rangkaian, dan grafik pengaturcara.Pelajar akan membangunkan asas kreatif, teknikal, dan analisis yang kuat dengan berinteraksi dengan rakan-rakan, fakulti, dan profesional industri melalui pengalaman pembelajaran yang intensif.

  Pilihan boleh didapati di pelbagai universiti antarabangsa. Program dalam talian adalah pilihan yang ideal untuk individu-individu yang tinggal di kawasan pedalaman di seluruh dunia dengan akses terhad untuk kemudahan. Pilihan berasaskan web memenuhi mereka yang memerlukan jadual yang fleksibel. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.