Keystone logo

124 Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (124)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam Reka Bentuk

   Ijazah Sarjana Muda, seperti ijazah lain, boleh mengkhususkan mengikut jenis dan disiplin. Jenis yang paling biasa adalah Sarjana Muda Sastera dan Sarjana Muda Sains.

   Apakah Sarjana Muda Pengajian Reka Bentuk? Merangkumi beberapa bidang seperti reka bentuk fesyen, reka bentuk visual, dan reka bentuk produk, kajian reka bentuk adalah jenis program seni yang diterapkan antara disiplin yang menawarkan pelajar banyak peluang pengkhususan yang berpotensi. Di dalam bidang tumpuan mereka, pelajar biasanya menumpukan setengah atau lebih beban kursus mereka kepada teknik pembelajaran, memperoleh kemahiran praktikal dan pengalaman yang diperlukan untuk memasuki salah satu daripada disiplin reka bentuk khusus industri tertentu. Kursus-teori teori seperti sejarah dan analisis reka bentuk mungkin membentuk sebahagian daripada tumpuan akademik pelajar, dengan selebihnya biasanya ditumpukan kepada kerja berasaskan projek.

   Kajian reka bentuk memerlukan pelajar untuk membangunkan pelbagai kemahiran yang boleh membuat resume mereka menonjol terhadap persaingan. Kemahiran tipikal termasuk pemikiran berorientasikan detail yang unggul, keupayaan untuk menganalisis dan menangani kelemahan reka bentuk, dan kemahiran perisian berkaitan industri.

   Kos dan kurikulum akan berbeza antara universiti yang berbeza dan mungkin dipengaruhi oleh pelbagai faktor, seperti lokasi universiti dan jumlah jam kredit. Pelajar prospektif digalakkan menghubungi universiti untuk maklumat kewangan sebelum permohonan.

   Jawatan profesional yang biasa untuk pemegang ijazah termasuk pereka grafik, pereka industri, pereka produk, pereka fesyen, dan banyak lagi. Pelajar yang mengkhusus dalam bidang tunggal boleh mencari kerja secara langsung dalam industri mereka manakala mereka yang mempunyai latar belakang yang lebih umum boleh memasuki kedudukan sebagai pendidik seni, penyelaras seni, dan pakar pemasaran peringkat pengurusan. Firma reka bentuk, syarikat perisian, dan peruncit dalam talian adalah destinasi kerjaya yang biasa untuk pelajar yang mempunyai kemahiran teknikal yang lebih berat, sementara muzium, institusi pendidikan dan studio cenderung disukai oleh graduan berorientasikan artis.

   Dilengkapi dengan sambungan internet yang mantap dan etika kerja untuk dipadankan, ramai pelajar boleh melengkapkan Bachelor dalam Pengajian Reka Bentuk dalam talian dan pada kadar mereka sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.