Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam PPE 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Sosial
 • PPE
Bidang pengajian
 • Sains Sosial (11)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam PPE

   Ijazah Sarjana Muda boleh didapati selepas pelajar berjaya menyelesaikan kira-kira 120 jam kredit bagi kedua-dua kelas teras umum dan kursus khusus utama. Ijazah ini biasanya mengambil masa lapan semester untuk disiapkan dengan jadual sepenuh masa dan membantu menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk bidang kerjaya yang mereka pilih.

   Apakah Ijazah Sarjana Muda dalam PPE? PPE adalah pendek untuk politik, falsafah dan ekonomi, tiga bidang yang agak spesifik yang saling berinteraksi dengan satu sama lain. Program ini meminta pelajar untuk mempelajari setiap disiplin ini sedikit sebanyak tetapi biasanya akan melibatkan pelajar memilih salah satu daripada tiga pilihan sebagai major selepas tempoh tertentu. Pelajar biasanya mula mempelajari tema dan kaedah asas yang terlibat dalam setiap bidang pengajian. Kemudian, mereka boleh mula membina kemahiran konkrit yang boleh dipasarkan melalui kursus seperti kajian sains politik, diplomasi dan penyelesaian konflik. Kursus akhir bergantung kepada mana dari tiga laluan peserta yang memutuskan untuk mengambil.

   Pelajar mungkin mengharapkan untuk mengasah kemahiran komunikasi mereka ke titik yang baik semasa pengajian mereka dalam bidang ini, yang dapat membantu mereka berhubung dengan orang lain dengan lebih berkesan di rumah dan di tempat kerja. Kemahiran penyelesaian konflik dan pengetahuan politik masyarakat juga dapat meningkatkan kehidupan rumah dan kemajuan kerjaya.

   Kos yang dikaitkan dengan mengejar ijazah ini akan berbeza-beza bergantung pada institusi yang dipilih oleh pelajar. Adalah dinasihatkan untuk pelajar mengkaji kos kursus di universiti dan negara tuan rumah yang berbeza sebelum membuat keputusan akhir di mana untuk hadir.

   Kerana ini adalah bidang pengajian yang pelbagai, itu adalah alasan mengapa pelajar yang melengkapkan program ijazahnya mungkin menghadapi pelbagai peluang pekerjaan apabila memasuki tenaga kerja. Pengurus produk, saintis data dan usahawan adalah semua jawatan pemegang ijazah ini mungkin ingin mempertimbangkan Graduan juga boleh memenuhi syarat untuk pekerjaan dalam kerja sosial, pengiklanan, pengajaran, undang-undang, kewartawanan dan penyiaran, perbankan dan kewangan, politik dan perakaunan.

   Kursus dalam talian, pengalaman pembelajaran antarabangsa dan kelas tempatan tradisional adalah semua kemungkinan untuk pelajar moden. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.