Keystone logo

20 Sarjana Muda Program dalam Politik Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Sosial
 • Sains Politik
 • Politik Antarabangsa
Bidang pengajian
 • Sains Sosial (20)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Politik Antarabangsa

  Ijazah sarjana muda dianugerahkan kepada pelajar yang telah berjaya menamatkan empat tahun, atau 120 kredit semester, kursus pengajian. Pengajian ini adalah secara umum yang pertama bahawa pelajar mengejar dalam usaha mereka untuk pendidikan lanjutan. Ini darjah boleh didapati dalam pelbagai mata pelajaran.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Politik Antarabangsa? Kursus pengajian mengambil melihat hubungan di antara negara-negara, organisasi antara kerajaan, dan budaya asing. Pelajar biasanya melihat sejarah, undang-undang, sosiologi, etika, dan geografi sebagaimana ia terpakai bagi hubungan antarabangsa. Kursus meletakkan asas bagi pembangunan teori, sistem antarabangsa, dan dasar-dasar perbandingan. Jika kita mengkaji secara komprehensif ke dalam sistem politik boleh dijangka.

  Sebagai sebahagian daripada peluang pendidikan mereka, pelajar sering mengambil bahagian dalam latihan di mana mereka terlibat secara langsung dalam proses politik.Banyak sekolah berusaha untuk meletakkan pelajar dalam persekitaran tempatan atau antarabangsa di mana mereka secara langsung boleh mempengaruhi perjalanan politik dalam tindakan.

  Kos yang berkaitan dengan program ini boleh menjadi sangat berbeza antara sekolah. Ini amat ketara antara sekolah merentasi sempadan antarabangsa. Bakal pelajar perlu menghubungi sekolah individu untuk tuisyen dan yuran jadual berkaitan.

  Siswazah dari program ini boleh mendapat pekerjaan sebagai pentadbir dalam jawatan perkhidmatan awam, wartawan, ahli bank, penganalisis risiko, atau akhirnya diplomat. Antara tajuk pekerjaan yang telah dicapai oleh graduan termasuk Perunding Hal Ehwal Awam, Penyelidik Sosial, dan Perkhidmatan Diplomatik Pegawai Operasi. Pilihan kerjaya termasuk pengurus projek untuk organisasi antarabangsa, penasihat politik di pusat-pusat penyelidikan dan pemikir, dan penganalisis di agensi-agensi media. Graduan biasanya masuk ke dalam kerjaya pilihan mereka dengan kedudukan peringkat kemasukan dan kemudian boleh meneruskan jawatan yang lebih maju.Seli, graduan sarjana muda boleh memilih untuk meneruskan kerja-kerja akademik mereka.

  Jika anda berminat untuk mengikuti pengajian ijazah sarjana muda dalam politik antarabangsa, mencari maklumat lanjut dalam senarai program. Setiap penyenaraian menyediakan satu bentuk utama bagi kemudahan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.