Keystone logo

102 Sarjana Muda Program dalam Politik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Politik
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (102)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Politik

Ijazah sarjana muda menjadi bukti bahawa pemegangnya telah berjaya menyiapkan program sarjana dan oleh kerana itu, bersedia untuk pendidikan tinggi atau telah memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk melakukan cukup dalam bidang yang dipilihnya. Ijazah ini boleh didapati dari kolej atau universiti dan secara purata mengambil masa antara tiga dan tujuh tahun untuk diselesaikan.

Apakah Sarjana Muda Politik? Ini adalah bidang pengajian luas yang mengajar para pelajar tentang kemahiran yang mereka perlukan untuk melaksanakan dengan jayanya sebagai ahli politik atau untuk menyokong pelbagai kempen dan sebab politik. Pelajar boleh dijangka mengambil kursus yang tertumpu kepada kuasa ekonomi dan sosial, institusi politik, tingkah laku manusia, dasar luar negara, hubungan antarabangsa dan teori politik. Topik ini direka untuk memberikan pelajar pengetahuan yang diperlukan untuk mengatasi cabaran setiap hari yang mereka hadapi semasa mengejar kerjaya dalam bidang ini.

Satu kemahiran pelajar boleh mengharapkan untuk mendapatkan sementara mengejar ijazah ini ditingkatkan komunikasi lisan dan bertulis, yang merupakan tambahan semua-berguna berguna kepada mana-mana kemahiran yang ada. Kemahiran utama pelajar lain yang boleh belajar termasuk analisis politik masyarakat dan pengantaraan.

Pelajar harus meluangkan masa untuk melakukan sedikit penyelidikan mengenai kos pendidikan mereka supaya mereka boleh merancang kewangan mereka dengan sewajarnya. Kos bervariasi antara negara dan institusi yang berlainan, serta antara kursus dalam dan dalam talian.

Politik sentiasa hadir, dari organisasi kecil dan tempatan ke negara-negara yang besar dan antarabangsa, bererti terdapat banyak pekerjaan yang tersedia untuk mereka yang memegang ijazah sarjana muda ini. Sesetengah jawatan yang mungkin menarik minat ahli politik termasuk penasihat undang-undang, penganalisis dasar, penyelaras komunikasi, pengkritik, pelobi, pengurus kempen, perunding politik, ketua kakitangan dan perunding media. Kebanyakan jawatan ini wujud di kedua-dua pasukan politik besar dan kecil, yang membolehkan mereka yang memperoleh ijazah ini untuk mencari kedudukan yang lebih baik.

Sama ada anda berminat mengambil kursus tempatan, antarabangsa atau bahkan dalam talian, terdapat banyak pilihan yang tersedia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.