Keystone logo

4 Sarjana Muda Program dalam Perundingan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Perundingan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Sarjana Muda Program dalam Perundingan

  Ijazah sarjana muda adalah jenis pertama pendidikan postsecondary bahawa ramai pelajar terima. Ia boleh sama ada rajin atau vokasional dan sering membuka pintu bagi ramai pelajar untuk mendapatkan pekerjaan pertama mereka bergaji tinggi. A sarjana muda juga langkah pertama ke arah apa-apa pendidikan tinggi pelajar boleh mahu.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Consultancy? ijazah ini menawarkan perundingan pelajar, pengurusan dan kelas perniagaan. Konsep seperti ekonomi dan pengurusan perniagaan tertekan supaya pelajar dapat membantu perniagaan berjalan dengan lebih cekap selepas tamat pengajian. Pelajar juga mengambil kelas dalam perakaunan dan pemasaran. Terdapat pilihan untuk kajian antarabangsa dengan program ini. Sesetengah sekolah yang terletak di luar negara atau menawarkan semester pertukaran supaya pelajar boleh belajar tentang perniagaan global. Semasa semester terakhir pengajian, pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam bidang-bidang seperti sumber manusia atau kewangan.

  Graduan daripada program perundingan biasanya mempunyai kemahiran pengurusan yang baik, terutamanya pengurusan masa. Mereka juga mempunyai komunikasi dan perakaunan kemahiran yang baik. Sesetengah graduan boleh suka peluang untuk kerja-kerja antarabangsa.

  Program perundingan purata mengambil masa kira-kira tiga tahun untuk disiapkan dan berbeza-beza dalam kos berdasarkan lokasi dan sekolah. Pelajar boleh mencari kelas dalam talian, yang biasanya lebih murah. Sebelum melakukan program, pelajar perlu menilai ia memastikan ia sesuai dengan kedua-dua kerjaya dan matlamat peribadi.

  Selepas menerima Sarjana Muda Consultancy, pelajar boleh mencari kerja di pelbagai sektor dalam dunia perniagaan. Mereka boleh bekerja sebagai kewangan, perunding sumber korporat atau manusia atau sebagai perunding untuk sebuah firma perhubungan awam. Selain itu, mereka mungkin penganalisis kewangan atau pegawai perekrutan atau mencari kerja sebagai pengurus pemasaran atau pengiklanan. Sesetengah pelajar boleh memilih untuk membuka agensi perundingan mereka sendiri dan bekerja dengan perniagaan dalam bidang yang khusus.

  Memperoleh ijazah sarjana muda boleh memulakan pelajar di atas jalan yang berjaya. Untuk mencari sekolah untuk anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.