Keystone logo

18 Sarjana Muda Program dalam Perniagaan Mampan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Ekonomi Mampan
  • Perniagaan Mampan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Perniagaan Mampan

Lazimnya dirujuk sebagai ijazah empat tahun, ijazah sarjana muda boleh mengambil masa mana saja dari tiga hingga tujuh tahun untuk diselesaikan. Memperolehi ijazah ini membolehkan graduan untuk melatih kerjaya dalam profesion baru yang mungkin lebih tinggi membayar dengan lebih banyak peluang untuk pergerakan menaik. Program boleh didapati dalam banyak bidang pengajian.

Apakah Sarjana Muda Perniagaan Lestari? Pelajar yang berminat untuk mempromosikan komuniti yang sihat dan selamat melalui perniagaan mungkin berminat untuk mengikuti program ini. Kelas-kelas boleh merangkumi topik perniagaan yang tipikal seperti komunikasi, pemasaran, pengurusan dan perakaunan. Di samping itu, pelajar akan mempelajari mengenai kecerdasan ekologi dan sosial serta model kemampanan. Mereka juga boleh mengkaji kimia, biologi dan sains lain untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai kesan alam sekitar perniagaan.

Kemahiran yang diperolehi setelah mendapat ijazah dalam perniagaan yang mapan termasuk inovasi, penyelesaian masalah dan pemikiran kritikal. Kemahiran ini dapat memberi manfaat kepada pelajar baik dari segi profesional maupun peribadi.

Terdapat beberapa faktor yang harus dipertimbangkan ketika memilih program, seperti kos dan panjang pengajian. Butiran mengenai kos tuisyen boleh didapati dengan menghubungi sekolah secara langsung. Pelajar boleh mengharapkan untuk meluangkan masa tiga hingga tujuh tahun, bergantung pada keperluan program.

Ijazah perniagaan yang mampan menyediakan pelajar untuk masuk ke dunia perniagaan dengan perspektif baru mengenai keuntungan jangka panjang dan kesan alam sekitar. Gelaran kerja mungkin termasuk pengurus sumber manusia, perunding kemampanan, pengurus pembuatan, profesional kewangan kemampanan, penyelaras projek, pengarah strategi, pakar risikan perniagaan dan profesional pembangunan perniagaan. Kerja-kerja ini boleh menjadi sangat menguntungkan dan bahkan membolehkan pergerakan menaik.

Terdapat banyak pilihan untuk mereka yang berminat untuk memperolehi Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Lestari, termasuk kelas malam dan kelas dalam talian. Program boleh didapati di dalam dan di luar negara dan boleh didapati secara sambilan atau sepenuh masa. Untuk mencari program yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.