Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam Perniagaan Hiburan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Perniagaan Hiburan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Perniagaan Hiburan

  Ijazah sarjana muda adalah salah satu jenis yang pertama pendidikan postsecondary bahawa pelajar boleh menerima. Semasa kursus pengajian mereka, mahasiswa sering memilih untuk menumpukan perhatian dalam satu industri tertentu dan kadang-kadang dalam satu niche industri ini. Jika pelajar ingin meningkatkan lagi pengetahuan mereka, mereka mesti menerima sarjana muda.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Entertainment Perniagaan? Kursus pengajian yang melatih para pelajar operasi, aspek kewangan dan pemasaran industri hiburan. Pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam bidang-bidang seperti filem, televisyen atau permainan video. Konsep seperti ekonomi perniagaan dan pembangunan kandungan untuk pasaran tertentu diajar, dan beberapa program menawarkan ijazah calon hands-on pengalaman melalui projek-projek dan dibayar latihan. Pelajar mencabar boleh mengkaji bidang ini di peringkat antarabangsa, dengan banyak sekolah yang menawarkan program diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.bukan penutur asli adalah digalakkan untuk memohon dan mengambil ujian penguasaan Bahasa Inggeris.

  Siswazah dari program hiburan perniagaan biasanya mendapati bahawa mereka menerima kemahiran praktikal seperti pengurusan yang baik dan perakaunan. Kursus biasanya mengajar kemajuan terbaru dalam teknologi digital, yang pelajar boleh memohon kepada kehidupan peribadi mereka juga. Selain itu, terdapat banyak peluang untuk bekerja di peringkat antarabangsa dan bergerak ke atas ke jabatan yang lebih tinggi.

  Yuran Pengajian berbeza bergantung kepada institusi pelajar memilih. program antarabangsa kadang-kadang lebih mahal untuk pelajar bukan asli. program perniagaan hiburan biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya tiga tahun untuk disiapkan, dan ramai yang sepenuh masa dan kampus berasaskan.

  Dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Hiburan Perniagaan, pelajar mempunyai pelbagai kerjaya dalam industri hiburan terbuka kepada mereka. Mereka boleh memilih untuk menjadi penerbit filem atau projek atau kandungan pengurus.kemungkinan lain ialah pengurus muzik, eksekutif media dan hak cipta dan pengurusan royalti. Pelajar juga boleh memilih untuk memulakan perniagaan pengurusan hiburan mereka sendiri, atau meneruskan kerjaya dalam majalah hiburan dan laman web.

  Pelajar perlu menyelidik pilihan yang ada untuk mereka dan mempertimbangkan apa sekolah mungkin menawarkan peluang terbaik untuk bidang yang mereka minati. Untuk mendapatkannya hari ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi dalam bentuk utama.