Keystone logo

60 Sarjana Muda Program dalam Perniagaan dan Ekonomi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Ekonomi
 • Perniagaan dan Ekonomi
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (60)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Perniagaan dan Ekonomi

  Ijazah dalam perniagaan dan ekonomi menyediakan pelajar dengan pengetahuan tentang prinsip-prinsip asas ekonomi dan bagaimana ia memberi kesan kepada kewangan antarabangsa, dasar awam dan pengurusan perniagaan. Graduan disediakan bagi program ijazah lanjutan atau kerjaya dalam pelbagai perniagaan dan industri kewangan bidang, dan juga organisasi kerajaan dan bukan keuntungan.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan dan Ekonomi? Perniagaan dan ekonomi sarjana muda ijazah menyediakan pelajar dengan asas yang luas konsep ekonomi dan permohonan mereka kepada perniagaan dan kewangan. Pelajar akan mempelajari bagaimana konsep pengeluaran, pembekalan dan penggunaan menjejaskan perniagaan dan kerajaan hubungan global dan pasaran kewangan antarabangsa, dan juga syarikat-syarikat individu dan masyarakat. Peserta Program perbankan kajian, kewangan korporat, pelaburan dan sekuriti, dan juga analisis ekonomi. Pelajar boleh fokus kerja kursus mereka ke arah kepentingan mereka atau matlamat kerjaya.Bidang-bidang pengajian dalam program ini termasuk ekonometrik, ekuiti swasta dan pelaburan dana lindung nilai, kewangan antarabangsa dan pentadbiran perniagaan.

  Pelajar mendapat manfaat daripada perniagaan dan ekonomi program ijazah dalam pelbagai cara. Selain belajar pendekatan analitikal dan kualitatif untuk menyelesaikan masalah ekonomi, peserta memahami bagaimana trend ekonomi mempengaruhi keputusan dalam firma.

  Struktur program dan panjang berbeza bergantung kepada universiti, dan hasilnya, jumlah kos berbeza di seluruh institusi. Kebanyakan program sarjana muda memerlukan tiga hingga empat tahun pengajian. Pelajar yang berminat perlu menyelidik sekolah untuk mendapatkan wawasan yang jelas tentang masa dan pelaburan untuk program tuisyen individu.

  Graduan mempunyai pengetahuan yang besar dan set kemahiran yang berharga dalam hampir tetapan perniagaan atau kewangan apa-apa.Ijazah perniagaan dan ekonomi adalah berharga dalam projek-projek pembangunan antarabangsa perbankan dan kewangan, firma pelaburan, pengurusan dan perniagaan. Graduan juga disediakan untuk jawatan dalam kerajaan dan bukan keuntungan organisasi yang memerlukan analisis ekonomi dan kemahiran pengurusan kewangan. Ramai pelajar mengikuti pengajian ijazah sarjana muda ini bagi melayakkan diri untuk program pengajian lepasan ijazah dalam bidang khusus seperti ekonometrik atau MBA.

  Pelajar boleh mencari institusi yang sesuai dengan mencari pangkalan data yang luas dari sekolah untuk membandingkan kerja kursus dan bidang tumpuan kepada matlamat kerjaya mereka. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.