Keystone logo

53 Sarjana Muda Program dalam Perfileman 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Seni Persembahan
 • Pengajian Filem
 • Perfileman
Bidang pengajian
 • Seni Persembahan (53)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Perfileman

  Program ijazah Sarjana Muda dirancang untuk mendidik para pelajar yang berilmu yang mampu meneruskan pendidikan yang lebih maju atau kedudukan kerjaya. Banyak pelan darjah dibuat untuk disiapkan dalam tempoh empat tahun atau kurang.

  Apakah Sarjana Muda Filmmaking? Pelajar dengan ijazah ini sering merancang untuk menyelam ke dalam industri pembuatan filem yang menarik sambil mempelajari kemahiran praktikal dan memperoleh pengalaman dunia nyata. Penulisan skrip, budaya skrin, bangunan set, pengeluaran skrin, dan hiasan adalah beberapa bidang tumpuan yang paling biasa, tetapi pelajar sering diberi pilihan untuk menggabungkan pilihan untuk memenuhi matlamat kerjaya mereka yang unik. Selain kelas teknik yang ketat, pemegang gelaran ini biasanya menerima pendidikan yang pelbagai dalam falsafah dan sejarah pembuatan filem. Pada kemuncak, pelan darjah jenis ini memberi peluang kepada pelajar untuk mengambil bahagian dalam pengeluaran filem penuh, yang kemudiannya boleh digunakan sebagai sebahagian daripada portfolio profesional pelajar.

  Kebolehan yang paling bersesuaian dengan pelajar-pelajar Filmmaking paling kerap termasuk operasi jentera filem, pengurusan dan penciptaan set filem, dan keupayaan untuk multitask dalam persekitaran yang tinggi dengan personaliti yang bersaing. Kemahiran ini boleh meletakkan pelajar untuk kerjaya yang lebih maju dan membantu mereka mengembangkan hubungan interpersonal yang lebih besar.

  Jadual bayaran untuk mendapatkan gelar sarjana muda berubah-ubah di antara universiti dan boleh diubah berdasarkan faktor-faktor seperti kediaman pelajar dan lokasi universiti. Kebanyakan universiti mempunyai kakitangan kemasukan yang berdedikasi untuk membantu dengan pertanyaan kewangan dan boleh dihubungi di kemudahan pelajar untuk maklumat lanjut.

  Industri penciptaan filem dan hiburan terus menjadi peluang peluang bagi graduan dengan Sarjana Muda Kejuruteraan. Apabila tidak bekerja secara langsung dalam filem, siswazah mungkin mendapati kedudukan dalam institusi pendidikan, studio seni, studio permainan, dan firma pengiklanan. Para pengarah, pengeluar filem, penulis skuter, jurutera penyiar, dan penyelidik filem adalah semua jalur kerjaya yang popular dengan ijazah ini, walaupun ramai graduan telah menemui kerjaya sebagai pengarah pengiklanan dan pembantu pengeluaran juga.

  Kebanyakan program yang menawarkan Sarjana Muda dalam Pengajaran melibatkan pengalaman praktikal yang berat dan oleh itu memerlukan pelajar menghadiri kelas kampus untuk semua atau sebahagian daripada pelan ijazah mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.